Babbi za pravi italijanski đelato!

Pre više od sedam decenija nastala je mala porodična firma koja je danas odličan primer činjenice da kvalitet opstaje i ostaje. 1952. godine, Atilio Babi je poželeo da stanovnicima male italijanske regije Romanje ponudi poslasticu koja će njihove letnje šetnje učiniti još lepšim. Zahvaljujući tradicionalnoj recepturi baziranoj na kvalitetu i ukusu, marljivom korišćenju najfinijih sastojaka i redovnoj brizi o svežini namirnica, Babbi je postao vodeći brend u industriji sladoleda prepoznat u svetu.

Nakon sedam decenija postojanja, njihov ugled nije opao, već naprotiv, ostaju sinonim za kvalitet i ispunjavanje svih najviših standarda. S namerom da se očuva tradicija, mala porodična firma je kroz tri generacije nastavila da neguje tradicionalnu recepturu svog osnivača i istovremeno je revnosno poboljšala novim tehnološkim otkrićima. Kao što i sami kažu, njihova filozofija
uvek se ogledala u pronalaženju savršenog balansa između „plemenitih i prirodnih sirovih materijala, recepata i procedura”. Njihova želja nikada nije bila da Babbi postane deo masovnog tržišta, već su uvek birali da svoje proizvode plasiraju na specijalizovanija i takoreći „elitnija” mesta.

U svojoj ponudi danas imaju širok asortiman proizvoda koje čine razni neverovatni ukusi pasti i krema za sladolede poput pistaća, kokosa, kikirikija, lešnika, oraha, keksa, različitog voća. A ono po čemu se Babbi baze za sladolede posebno izdvajaju je i to što, zavisno od određenog ukusa, sadrže komadiće pažljivo biranih sastojaka zbog čega uživanje u jednoj od najomiljenijih poslastica postaje pravi doživljaj.

Babbi u svojoj ponudi ima i nezaobilazne kornete koji se pored sjajnog ukusa, ističu i svojom visokom otpornošću na vlažnost čime zadržavaju neodoljivu hrskavost. Atilio Babi nije postigao samo da stanovnicima Romanje ulepša šetnje, već i da umetnost pravljenja sladoleda podigne na jedan viši nivo. A zahvaljujući Silbo Horeca distribuciji, sada i vi za svoje goste možete pripremiti najukusniji italijanski đelato!

magazin Pekar&Poslastičar broj 43, februar/mart 2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije pR