Gail’s podstiče kućnu radinost novim proizvodima

Pekara Gail’s izbacila je na tržište nove proizvode namenjene mešenju kod kuće, a među njima su i kvasac i brašno. Pekara prodaje svež kvasac, brašno i jaja i nudi da ih kupci preuzmu u njihovim pekarama ili da im se potrebne namirnice isporuče na željenu adresu.

Kvasac i brašno se teško nalaze tokom pandemije koronavirusa, kažu iz ove kompanije, naglašavajući da sve više Britanaca mesi hleb i ostale proizvode kod kuće.

Gail’s pekare koriste britanske proizvode i sada pomažu mušterijama da i kod kuće postignu kvalitetne rezultate.

– Sviđa nam se tradicija u kojoj pekari pekarima pomažu da dođu do sastojaka poput svežeg kvasca ili dobrog britanskog brašna, naročito sada kada ih je teško pronaći – rekao je Tom Molnar, direktor i jedan od osnivača pekarskog lanca Gail’s.

– Mi nastavljamo da pečemo kisela testa svakodnevno, a ponuda nam je sve raznovrsnija i veća kako bismo napunili kuhinje naših kupaca i podržali tržište u Velikoj Britaniji – dodao je Molnar.

Podsećamo, Paul je počeo da prodaje svoje brendirano brašno i kvasac, dok Morrisons prodaje brašno direkt iz svojih pekara. Lokalne pekare, ali i veće gradske pekare u svojoj ponudi imaju i voće, povrće, sir, maslac, suhomesnate proizvode, ulje…kako bi smanjile pritisak na markete i olakšali kupovinu osnovnih prehrambenih proizvoda lokalnom stanovništvu.

Priredila: Anđelija Lazić, magazin Pekar & Poslastičar

Ako imate vest o mlinu, pekari, poslastičarnici, restoranu, keteringu ili bilo kom objektu za pripremu hrane koji ima interesantnu, humanu i inspirativnu priču, javite nam, predložite.
Prosledite link partnerima, prijateljima i kolegama iz mlinarske, pekarske, poslastičarske, konditorske i HORECA industrije.
Kontakt: milan@dobosar.rs; 063 81 24 099

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti