Pekara počinje da prodaje brašno i kvasac – dok otvara sve više lokala

Pekara Paul iz Velike Britanije ponovo otvara sve više svojih lokala u Londonu i, prvi put od osnivanja, počinje da prodaje svoj brendirani sveži kvasac i brašno.

Ove sedmice Paul je otvorio još tri lokala, dok su ranije tokom aprila proradila četiri maloprodajna objekta. U narednoj sedmici očekuje se da će ovaj čuveni pekarski lanac otvoriti još tri prodajna mesta.

Kako je najavljeno, prioritet u lokalima imaće medicinski radnici, negovatelji, stariji sugrađani kao i osobe sa invaliditetom. Naravno, i dalje će se poštovati sve mere zaštite i bezbednosti, uključujući i socijalno distanciranje. Prodavci će nositi zaštitnu opremu, a na deset minuta će se dezinfikovati sve površine. Uz sve ovo, gotovinske transakcije su ukinute, kao i opcija sedenja u lokalima.

– Pažljivo smo razmotrili odluku da odgovorno otvorimo neke lokale kako bismo proširili oblast dostave robe i došli do onih sugrađana koji ne mogu da idu u supermarkete. Naše higijenske mere su izuzetno rigorozne, a važno je napomenuti i da su se zaposleni dobrovoljno vratili na svoja radna mesta, niko nije bio primoran da to učini. Uz to, ostaje na snazi i odluka da medicinski radnici u našim lokalima mogu dobiti besplatnu kafu. To je samo mali detalj pažnje uz ogromnu zahvalnost i poštovanje svega što čine za nas – izjavio je Mark Hamilton, CEO direktor Paul pekare.

Lokali su otvoreni svakog dana od 8 ujutru do 14 časova i nude za poneti sveže pečene hlebove, bagete, peciva, kroasane i tople napitke. Peciva su dostupna i za dostavu, preko popularnih aplikacija.

U maloprodajnim objektima prodaje se i Paul belo brašno, po ceni od dve funte po kilogramu, kao i svež kvasac – 50g za 50 penija. Ovakav potez rezultat je nestašice brašna u supermarketima. Situacija je takva da je NABIM (Nacionalna asocijacija britanskih i irskih mlinara) napravila i online mapu na kojoj pokazuju potrošačima gde u datom trenutku mogu da nađu brašno.

Priredila: Anđelija Lazić, magazin Pekar & Poslastičar

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti