PR

Submarine s Woltom pokrenuo akciju dobrote: Besplatni obroci za zdravstvene radnike

Priča iz Zagreba

Lekari i zdravstveni radnici bez prestanka rade, bez radnog vremena, u plemenitoj misiji pomoći bolesnicima…

PR

Teška i izazovna vremena, kao što je ova pandemija, ne retko postaknu ono najbolje u ljudima i pokrenu talas podrške i dobrote.

Među nama su ljudi, koji na prvoj liniji odrane već nedeljama pokazuju posvećenost, ulažu ne izmerne napore i svakodnevno rizikuju svoje zdravlje kako bi pomogli drugima.

Njihov entuzijazam i požrtvovanost, od prvog dana širenja koronavirusa, prepoznala je i ekipa Submarine Burgera i među prvima u martu pokrenulabesplatnu dostavu hrane članovima tima Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, kako bi im se zahvalila za sve što čine. Redovno pripremaju ručak i večeru našim pravim herojima s odeljenja intenzivne nege.

No, u toj misiji nisu sami, pridružio im se i Wolt koji iz Submarineovih restorana obroke dostavlja bez naknade.

PR

“Od samog početka krize hteli smo nekako da se uključimo i pomognemo. U naš DNK čvrsto su upisani socijalna osetljivost i briga za zajednicu u kojoj radimo.

Nakon sastanka celog tima, odlučili smo barem malo ulepšati napornu svakodnevnicu lekarima s intenzivne nege zagrebačke Klinike za infektivne bolesti.

Hranu ćemo dostavljati dokle god nam to bude moguće, a jako smo srećni jer smo uspeli zadržati sve naše zaposlene.

Ovim putem želimo pozvati sve dostavljače hrane i ostale ugostitelje da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u dostavu besplatnih obroka zdravstvenim radnicima, koji svakodnevno uz ogromne napore brinu o bolesnicima. Rekao je Dragoljub Božović, direktor kompanije Submarine Burger.

“Čast nam je učestvovati u ovoj akciji i pomoći snažnom brendu poput Submarinea. Srećni smo što uz kvalitetnu dostavu možemo ponuditi i utehu kada je najpotrebnije. Ponosni smo što smo uz Submarine među prvima pokrenuli trend ovakve vrste pomoći onima koji su na prvoj liniji obrane od korona virusa.Nastavljamo i dalje sa sličnim aktivnostima, te želimo podstaknuti i ostatak industrije da pomognu onima kojima to trenutno najviše treba.” Dodao je direktor Wolta, Matko Katanec.

Ova entuzijastična ekipa dobrog srca ovih dana započinje saradnju i dostavu hrane i lekarima Klinike za infektivne bolesti u Rijeci, a nadaju se da će njihovu inicijativu prihvatiti i ostali ugostitelji i tako im barem malo olakšati izazovnu svakodnevicu.

Izvor: Punkufer.dnevnik.hr

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti