Lisnato testo u fokusu

Akademija „Umetnost pekarstva”

Zbog velikog interesovanja polaznika, Akademija „Umetnost pekarstva” kompanije PIP Food Group organizovala je novi kurs pod nazivom u dva termina – 30. septembra i 2. oktobra 2025. Tokom kursa, polaznici su imali priliku da kroz teorijski i praktični deo savladaju sve ključne korake u pripremi savršenog lisnatog testa. Obradili su teme poput izbora i karakteristika sirovina, tehnološkog postupka obrade i laminacije, razlike između kvasnih i beskvasnih lisnatih testa, kao i primene zaustavne fermentacije i tehnologije zamrzavanja u proizvodnji lisnatih proizvoda. Poseban akcenat bio je na analizi grešaka i optimizaciji kvaliteta finalnog proizvoda.

Teorijski deo kursa vodio je rukovodilac tehnologije i razvoja PIP Food Group Saša Tanović, dok su u praktičnom delu polaznicima svoja iskustva i znanje preneli iskusni tehnolozi kompanije. Još jednom se pokazalo da je interesovanje za stručne pekarske edukacije veliko, a Akademija „Umetnost pekarstva” potvrđuje svoju misiju – podizanje znanja i standarda u pekarskoj industriji kroz kontinuiranu edukaciju i razmenu iskustava.

magazin Pekar&Poslastičar broj 59, oktobar/novembar 2025.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti

Jesen u pekari

Sezonski ukusi koji donose toplinu i dobru prodaju Sa prvim hladnijim danima i dolaskom jeseni, potrošači se okreću...

Pročitaj