Mapa koja pokazuje gde možete da kupite brašno

Onlajn mapa koja pokazuje kupcima gde mogu da nađu brašno usled nacionalne nestašice istog, postala je javna na teritoriji Velike Britanije.

Nacionalna asocijacija britanskih i irskih mlinara (NABIM) zajedno sa trgovcima stvorila je nacionalnu “mrežu za brašno” gde prodavci prijavljuju da u svojim lokalima imaju na stanju brašno u vrećama od tri i više kilograma, kojima se inače snabdevaju pravna lica – ugostitelji i proizvođači.

Ova mapa podrazumeva da kupci mogu da pretraže lokalne pekare, supermarkete i veletrgovine koje imaju na stanju veća pakovanja brašna dostupna za kupovinu.

Naime, u Velikoj Britaniji je došlo do nestašice malih pakovanja, pošto dobavljači ne mogu da se izbore sa potražnjom koja je porasla usled epidemije koronavirusa.

NABIM ističe i da problem nije u nestašici samog brašna, već u trenutno velikoj potražnji malih pakovanja koja inače čine svega 4% tržišta.

– Želimo da na ovaj način pokažemo kupcima da brašna ima dovoljno i da postoji lakši i udobniji način da pronađu prodavnice u kojima mogu kupiti veća pakovanja – rekao je generalni direktor NABIM Aleks Vou, dodavši da ga raduje i da toliko ljudi iznova otkriva radosti mešenja kod kuće i da se nada da će takvo raspoloženje opstati i kad se razreši trenutna kriza sa pandemijom virusa COVID-19.

NABIM je pokrenuo i sistem ranog upozorenja koji omogućava članovima da istaknu nadolazeće probleme pre nego što postanu kritični.

To daje dovoljno vremena da se problemima pozabave i industrija i vlast, ukoliko je to potrebno.

Priredila: Anđelija Lazić, magazin Pekar& Poslastičar

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti