Newlands Bakery predstavlja nove načine prodaje

Newlands Bakery iz Glazgova okrenula se novim načinima poslovanja – kućnoj dostavi i preuzimanju narudžbina.

Ova kompanija je najpre zatvorila sve svoje prodajne objekte u skladu sa preporukama Vlade Velike Britanije o merama socijalnog distanciranja.

Međutim, vlasnici su se predomislili pošto se mnogo kupaca pitalo kad li će se njihova omiljena pekara ponovo otvoriti.

Menadžment kompanije radi u okviru glavne pekare u Tornlibanku nadomak Glazgova, a ovoj lokaciji mogu da pristupe samo zaposleni.

Reč je o velikom prostoru tako da je moguće bezbedno nastaviti sa svakodnevnom proizvodnjom hlebova, torti i peciva.

Rešili smo da skraćeni asortiman naših proizvoda ponudimo lokalnoj zajednici putem usluge kućne dostave – rekao je Alisder Irvin, direktor pekare.

Ovakav način poslovanja doživeo je takav uspeh da su, kako kažu, rešili da prošire rejon dostave. Uz to, u prodavnici u Tornlibanku moguće je i preuzeti naručenu robu, ali u lokal može da uđe samo jedan kupac.

Najtraženiji proizvod je hleb od kiselog testa, ali brašno preti da mu preotme prvo mesto. Newlands takođe nudi kupcima i paket sastojaka potrebnih za pravljenje kiselog testa kod kuće.

Hteli smo da našim mušterijama ponudimo još nešto osim svežih pekarskih proizvoda. Mnogo kolača i peciva doniramo lokalnom hospiciju, kako bismo se na taj način zahvalili medicinskim radnicima koji naporno rade u ovo teško vreme – dodao je Irvin.

Priredila: Anđelija Lazić, magazin Pekar & Poslastičar

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti