Pekarski lanci u Velikoj Britaniji ponovo otvaraju radnje koje su zatvorene zbog pandemije

Pošto su preuzeli mere zaštite kako zaposlenih tako i kupaca, pojedini pekarski lanci ponovo otvaraju svoje prodajne objekte.

Birds of Derby, Waterfield’s and Bayne’s su među onima koji su zatvorili vrata svojih pekara kada su donete mere socijalnog distanciranja, ali sada se ponovo otvaraju.

Birdsbakery

Birds Bakery je 25. marta zatvorila čak 65 prodavnica, ali se njih 18 otvorilo u međuvremenu sa ograničenom ponudom proizvoda u koju su uključene i namirnice poput mleka i jaja.

Direktor prodaje i marketinga u ovoj kompaniji Majk Holing izjavio je da su u prodavnicama na podovima iscrtana uputstva za socijalno distanciranje – kako za kupce, tako i za zaposlene.

On je dodao i da su kupci pozdravili odluku kompanije da otvori lokale, a da su zaposleni srećni što mogu da pomognu svojim lokalnim zajednicama.

warringtonguardian

Pekara Waterfield’s iz Lankašira zatvorila je 34 objekta 23. marta. Trećeg aprila otvorene su četiri seoske prodavnice sa po dvoje zaposlenih u svakoj, a radile su od 9 ujutru do 15 časova. Prethodne sedmice otvoreno je još 13 objekata, a u ovoj porodičnoj kompaniji se nadaju da će preostale pekare otvoriti sledeće nedelje.

thecaterer

Paul UK otvorio je četiri svoja lokala u kojima prodaje hleb, pecivo, poslastice i tople napitke – za poneti ili za dostavu putem aplikacija Deliveroo i UberEats.

edinburglive

Škotska pekara Bayne’s prošle sedmice otvorila je deset lokala, koje rade skraćeno radno vreme i sa manje zaposlenih, a prodaju ograničen asortiman osnovnih namirnica.
Ova pekara naplaćuje robu isključivo platnim karticama.


Priredila: Anđelija Lazić, magazin Pekar & Poslastičar

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti