6. Regionalno konditorsko savetovanje

U organizaciji IHIS Nutricionizma 24.maja 2022. godine u Hotelu Holiday Inn u Beogradu, biće
održano 6. Regionalno konditorsko savetovanje. Najvažnije i najveće regionalno okupljanje konditorske industrije se vraća nakon dve godine pauze, kako bi proizvođači čokolade, brašnenih i šećernih proizvoda uživo razmenili znanje, iskustvo i proširili svoje poslovne kontakte.

Učesnici savetovanja će imati priliku da čuju najnovije informacije o naučnim dostignućima, novim tehnologijama, opremi i sirovinama za čokoladu, kao i za ostale konditorske proizvode od brašna i šećera. Govoriće se o aktuelnim temama poput proteinskih konditorskih proizvoda, poboljšanju sastava i kvaliteta čokolada sa visokim sadržajem kakao delova, o novim izazovima u proizvodnji brašnenih proizvoda sa pšenicom bez glutena, o novim izazovima u proizvodnji fondan mase, najnovijim svetskim trendovima u pakovanju konditorskih proizvoda -biopolimernoj, aktivnoj i inteligentnoj ambalaži, kao i o zaštiti od prisustva neželjenih supstanci u proizvodima. Na skupu će govoriti renomirani profesori sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu, prof. dr Marica Rakin i prof. dr Zorica Knežević-Jugović, zatim prof. dr Biljana Pajin, doc. dr Ivana Nikolić, doc. dr Senka Popović sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, kao i predstavnici IHIS Nutricionizma – dr Danica Zarić i generalnog sponzora MC Labor – dr vet. med. Mina Mitrović Jeremić koji će predstaviti laboratorijski uređaj za određivanje kvaliteta konditorskih proizvoda.

Dodatne informacije i način prijavljivanja možete pronaći na sajtu www.ihis-nutricionizam.rs Ihis Nutricionizam je tržišni lider u konsaltingu u oblasti prehrambene industrije, sa fokusom na konditorsku proizvodnju. Posebno su specijalizovani u domenu poboljšanja kvaliteta postojećih, uvođenja inovacija i puštanju novih funkcionalnih proizvoda.

magazin Pekar&Poslastičar broj 38, april/maj 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti