„Baget & co. downtown” naziv je novog lokala brenda Baget & co., koji je otvoren početkom avgusta ove godine i koji najavljuje širenje mreže i promoviše zanatsko pekarstvo kao garanciju kvaliteta.
Koncept „pekare – poslastičarnice – kafeterije” brenda Baget&co. krije velike potencijale razvoja, što je potvrđeno izborom nove lokacije za njihov treći lokal. Novi Baget & co. downtown u Savskoj ulici (BW Quartet br. 4) osmišljen je tako da podrži koncept brenda, ali prilagođen očekivanoj potražnji. Urbana nota koju prati i dizajn lokala odgovaraće potrebama poslovnog sveta, jer je lokal u blizini većeg broja firmi, banaka i državnih institucija. Ponuda je tako prilagođena npr. pauzi za doručak ili kafu i u vitrinama je zato više slanih proizvoda u odnosu na slatke: topli sendviči, pite, peciva… Tu je i obogaćena ponuda hlebova, koji se mogu pazariti na povratku kući. „Savska ulica je ranije funkcionisala samo s leve strane a sad je otvorena i desna, na kojoj je lokal. Zato je vidljiv i šetačima i poslovnim ljudima i stanovnicima ovog dela grada novim, u Beogradu na vodi, ali i starosedeocima iz starog dela grada”, kaže nam vlasnik Nemanja Nikolić.

Mreža Baget & co. lokala
Pitamo našeg sagovornika kako je sada organizovana proizvodnja i saznajemo da se odvija u sva tri lokala:„Podelili smo je po vrstama proizvoda, ali se u budućnosti planira centralna proizvodnja. Standardi poslovanja kažu da je ona neophodna kada mreža dostigne pet-šest lokala. Naša je ambicija da u Beogradu, Novom Sadu i Subotici otvorimo oko deset lokala i tu se zaustavimo jer mislimo da je to mera za brend koji gaji zanatski pristup”, objašnjava Nemanja. Koncept ručno rađenih pekarskih proizvoda i kombinacija francuskog pristupa, čija je baza lisnato testo – kroasan na prvom mestu i srpskog menija, idealna je za sve ciljne grupe i različite ukuse. Od klasičnog, preko slatkog, do kroasana kao podloge za sendviče, zatim velikog izbora pita, sendviča, paris bresta, krofni i pita s jabukama i višnjama, do čak deset vrsta hleba – izbor za svačiji ukus. Uz bogatu ponudu kafe i sveže ceđenih sokova, Baget & co. downtown će privući sve koji na novoj šetačkoj stazi u Savskoj ulici žele okrepljenje i trenutak prijatnog odmora.

Piše: Jasna Žarković, magazin Pekar&Poslastičar broj 58, avgust/septembar 2025.
Foto: Agestudio.co