kakao voce slika ilustracija

Barry Callebaut fabrika u Srbiji

Švajcarska kompanija Barry Callebaut, jedna od vodećih svetskih proizvođača čokolade i kakaoa, planira širenje svog poslovanja u Jugoistočnoj Evropi. Kao prvi korak u toj ekspanziji biće izgradnja najmodernije fabrike u Novom Sadu, čije se otvaranje očekuje 2021. godine. Planirano je da početni proizvodni kapacitet u novoj fabrici bude preko 50.000 tona godišnje, a da ukupni obim investicije tokom petogodišnjeg perioda dostigne 50 miliona evra (56,7 miliona švajcarskih franaka).

Pre potpisivanja ugovora, Antoan de Sent-Afrik, generalni direktor Barry Callebaut grupe je izjavio: „Kompanija Barry Callebaut je u proteklih nekoliko godina veoma uspešna u Jugoistočnoj Evropi. Novi Sad je savršena lokacija za nas: drugi je po veličini grad u Srbiji, sa prestižnim univerzitetom, što nam omogućava pristup resursima koji su potrebni za ostvarenje naših planova.

Zahvaljujući novoj fabrici u Novom Sadu, u skladu sa našom strategijom „pametnog upravljanja rastom”, bićemo u mogućnosti da proširimo poslovanje u regionu i snabdevamo postojeće i nove kupce širokim asortimanom čokolada, smeša i punjenja. Fabrika će predstavljati regionalni centar iz kog će Barry Callebaut snabdevati čokoladom tržišta Jugoistočne Evrope koja beleže veliki rast.” Barry Callebaut grupa ima oko 60 proizvodnih postrojenja širom sveta i zapošljava raznovrsnu i posvećenu radnu snagu koja broji više od 11.500 ljudi.

Pekar & Poslastičar Broj 22 jun/jul 2019 god.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti