CALLEBAUT Chocolate Academy kursevi

Zahvaljujući regionalnom centru edukacija kompanije Barry Callebaut, u Callebaut Cokoladnoj Akademiji u Beogradu imate jedinstvenu priliku da se edukujete i usavršavate na najsavremenijem nivou uz stručne predavače iz celog sveta. Svi kursevi su namenjeni šefovima poslastičarima,nivou uz strucne predavace iz celog sveta. Svi kursevi su namenjeni sefovima poslasticarima, profesionalcioma koji žele da unaprede svoje znanje i veštine, kao i onima koji su na putu da to postanu.

Chocolate 2.0. Remy Delette 20 – 22.01.2026.
Chocolate 2.0. kurs je za profesionalce koji več imaju znanje o čokoladi ili su već završili kurs Chocolate Discovery l.O. i koji su spremni da svoje čokoladne veštine podignu na sledeći nivo. Omogućava da proširite svoje znanje o alatima, tehnikama i metodama koje se koriste za isticanje i diferencijaciju vaših čokoladnih poslastica od konkurencije, kao i da razumete korake u radu s čokoladom, kao i osnove opreme i mašina koje se koriste. Ovaj profesionalni kurs istražuje i zanimljive oblike, teksture, jedinstvene ukuse i raznobojne tehnike prskanja kakao putera. Svaki recept je osmišljen tako da pokaze najnaprednije čokoladne tehnike koje će vaše poslastice učiniti nezaboravnim.

Balance & Flavour in Pastry Kamil Szulc 24 – 26.03.2026.
Pridružite se šefu Kamilu Sulcu – poslastičaru iz Poljske sa dugogodišnjim iskustvom rada u restoranima, poslastičar­nicama i hotelima. Tokom 3 dana edukacije, Kamil će predstaviti svoj pogled na poslastičarstvo, obuhvatajuti sve, od dizajna ukusa i strukture do proizvodnje i finalne obrade. Kurs pokriva širok spektar primena – uključujući tartove, entremets, travel cakes, choux pecivo i jos mnogo toga – kao i dekorativne i tehničke elemente koji olakšavaju svakodnevni rad u poslastičarskoj kuhinji.

.

Panning chocolate & spreads: Innovate and Inspire I Alexandre Bourdeaux 28 – 30.04.2026
Otkrijte umetnost i nauku stvaranja izvanrednih čokolad­nih proizvoda koji će očarati vaše kupce i izdvojiti vašu radnju. Ovaj kurs predstavlja najsavremenije tehnike za oblikovanje i stvaranje inovativnih poslastica koje kombinuju izuzetne ukuse sa neodoljivim teksturama. Bez obzira da Ii želite da unapredite svoje postojeće kreacije ili razvijete potpuno nove proizvode, ovo je kurs koji će napraviti pravu razliku u vašoj radnji. Od klasičnih badema i heljde do jedinstvenih poslastica poput karamelizovanih kokica ili hrskavih pekana od javorovog sirupa, naučićete da napravite zapanjujuti niz ukusnih poslastica. Pored toga, ovaj kurs se fokusira na savladavanje tehničkih aspekata pravljenja čokoladnih namaza, uključujuti postiza­nje prave teksture, ravnoteže ukusa i konzistencije. Uz Aleksandrovo stručno vodstvo, naučitete kako da radite sa različitim bazama – čokoladom, karamelom, voćem, orašastim plodovima i egzotičnim sastojcima – kako biste stvorili namaze koji se ističu i po ukusu i po prezentaciji. Proširite svoju ponudu nizom izvrsnih čokoladnih namaza, ukljucujuti namaze na bazi vode, masti, voćne i karamel varijante. Svaki namaz se može pohvaliti raskošnom teksturom, iznenađujućim ukusima i impresivnim rokom trajanja, što je savršeno za unapređenje vašeg asortimana proizvoda i privlačenje vaših klijenata.

Pridružite nam se i transformišite svoje čokoladne kreacije u remek-dela koja morate imati!
Za sve informacije i prijave posetite sajt i našu instagram stranicu.
www.callebaut.com/ en-RO
@callebautchocolateacademysee

magazin Pekar&Poslastičar broj 60, decembar 2025.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti