Callebaut lansirao NXT generaciju kultne čokolade NXT M_lk

Veganska, biljna, bez mleka i laktoze, nova Callebaut NXT čokolada za šefove i zanatlije donosi pravo uživanje bez kompromisa za uspešne kreacije, od pralina do najfinijih dezerata.

Chocolate Academy Center Belgrade bio je 30.09.2022.domaćin predstavljanja nove ikone Callebaut-a: M_lk čokolade koja je bez mleka, laktoze, orašastih plodova, alergena, 100% biljnog porekla i veganska – bez ikakvih tragova mlečnih proizvoda.

M_lk čokolada bez mleka donosi istinski ukus mlečne čokolade, približan najfinijim belgijskim čokoladama, a napravljena je od biljke šufe (chufa). To je biljna alternativa mleku, sa jedinstvenim ukusom, neutralnija u poređenju sa mlekom od badema, pirinča, sojinog mleka, ovsenog mleka ili drugih alternativa.

Stručnjacima iz kompanije Callebaut i timovima za istraživanje i razvoj bilo je potrebno tri godine da ožive ovu jedinstvenu inovaciju, nakon lansiranja Ruby čokolade i prelaska na kakao iz održivog uzgoja u svim Callebaut čokoladama. Biljana Ljubojević, marketing menadžer za jugoistočnu Evropu, istakla je kako je Callebaut prepoznao rastuću potražnju za biljnom hranom i stoga napravio vegansku, biljnu čokoladu bez mleka. „Ovo će pomoći ambicioznim šefovima iz regiona da na nov način kreiraju tradicionalne recepte za kolače i uvrste čokoladne poslastice bez mleka, kao i veganske i biljne, u svoju ponudu,” naglasila je gđa Ljubojević.

Pet brend ambasadora predstavilo je svoje veganske kreacije koristeći NXT čokoladu. Nakon što je predstavio svoje čokoladne dezerte, Rémy Delette, glavni šef Chocolate Academy Center Belgrade, objasnio je šta ova inovacija znači za budućnost sveta kolača i čokolade: „Ranije smo morali sami da smišljamo kako da zamenimo mlečne proizvode, jaja, želatin i slično, alternativama na biljnoj bazi. Ova inovacija u potpunosti redefiniše komercijalnu upotrebu čokolade u veganskoj kuhinji. Callebaut NXT pruža zanatlijama i šefovima rešenje za rastuću potražnju za biljnom hranom. To je čokolada bez mlečnih proizvoda i veganska čokolada koja ima ukus i performanse Callebaut čokolade, sa istim nivoom uživanja… i koja pruža lakoću upotrebe kakvu biste očekivali od Callebaut-a“.

Callebaut NXT čokolade imaju Cocoa Horizons sertifikat: sve farme na kojima se uzgajaju kakao zrna za NXT čokolade učestvuju u programu Cocoa Horizons, koji se fokusira na poboljšanje života farmera, održivog uzgoja kakaoa i eliminisanje dečjeg rada iz lanca snabdevanja, sa ciljem da oblikuju održivu budućnost kakaoa i čokolade.

Izvor: magazin Pekar&Poslastičar
Foto: Barry Callebaut

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti