Desing 30 godina ukusnih inovacija

Za Desing znate, a da Ii ste znali da je Desing proslavio decenijski jubilej? Trideset godina postojanja.
Kada pogledamo iza nas, ponosni smo na timski rad i trud, koji smatramo najvažnijim delom uspeha, jer ljudi su naš najveći resurs. Desing je počeo sa radom 1992. godine, i od tada gradi priču zasnovanu na ljubavi, poverenju, istrajnosti i posvećenosti.

Kompaniju je osnovao mladi bračni par – Miodrag i Biljana Tomić, i zahvaljujući njihovim ambicijama i vrednom radu, priča je polako rasla, a nadahnuti istim ciljevima i idejama, san je postao stvarnost.
Poćetni entuzijazam i želja da se uradi nešto novo i posebno, traje u kontinuitetu, svih ovih godina.
Danas je Desing vodeći proizvodač osmotski dehidriranog voća i povrća, voćnih i krem preparacija za industriju sladoleda, industriju pekarskih i konditorskih proizvoda, a kreativan poslovni pristup i inovacije doveli su je i do izvoza u 30 zemalja sveta. Desingove preparaci­je sastavni su deo industrijskih slatkiša, kako kod nas i u regionu, tako i širom sveta. Budite sigurni da skoro svakog dana probate njihove preparacije u keksu, čokoladi, sladoledu, mafinima, raznim pekarskim i konditorskim poslasticama.

U industriji sladoleda Desing je razvio širok spektar voćnih i krem preparacija, u konditorskoj industriji – idealan balans sastojaka za dugotrajne slatkiše, u pekarskoj industriji kompletnu liniju voćnih, krem i slanih punjenja, a u poslastičarskom sektoru – novu liniju za tradicionalne i moderne poslastice.
Kada se osvrnemo na istorijat kompanije, iako je svaki trenutak značajan, ipak se izdvaja nekoliko presudnih godina.

Sledeća bitna godina je 2013., kada je Desing zasadio plantazu Oblačinske višnje, koja je njihov zaštitni znak a koristi se u proizvodnji voćnih preparacija.
Godine 2016., Desing otvara razvojnu laboratoriju i aplikacioni centar ,,Desing Taste Center“ u Naučno Tehnološkom Parku Beograd.

2018. godina predstavlja veoma važan trenutak u istoriji kompanije, jer Desing tada seli svoju proizvodnju u fabriku površine 10.000 m2 u Knjaževcu, uz otvaranje linije za osmotsko sušenje voća i povrća. Time je omogućeno proširenje proizvodnih kapaciteta i snazniji nastup na domaćem, kao i na inostranom tržištu.

Sertifikati sigurnosti i kvaliteta hrane kompanije Desing, kao i znanje i stručnost u okviru industrije, izgradili su poverenje među velikim multinacionalnim kompanijama. Od strane Srpske Asocijacije Menadžera, Desing je dobitnik nagrade ,,Najinovativnija kompanija u Srbiji“ 2019. godine.
Evoluirajući od male porodične firme do prepoznatljivog proizvođača i lidera na tržištu, Desing je okupio brojne pojedince koji su postali deo velike porodice, sa ciljem da postignu vise.

Za sebe kažu da su strastveni sanjari, uvek u potrazi za znanjem i inovacijama koje su glavni pokretač njihovog razvoja. Tim za istraživanje i razvoj kompanije, uvek nastoji da dođe do jedinstvenih ideja i stvaranja novih trendova, te se godišnje razvije i do 130 novih proizvoda.
Ljubav koja je pokrenula ideju, drži tim na okupu svih ovih godina, a strast za usavršavanjem proizvoda, podstiče je da nastavi dalje. Desing se uvek raduje novim izazovima, poslovnim idejama, partnerstvima i budućim godinama dobrih ukusa.

I dodaju: ,,Nema korporativne igre, odela i kancelarija na 16. spratu. Samo istinita porodična priča, u srcu knjaževačkog voćarskog kraja.“

magazin Pekar&Poslastičar broj 42, decembar/januar 2022/2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti