Zahvaljujući čokoladnoj akademij u Beogradu (Chocolate Academy Belgrade) pruža vam se prlika da se edukujete na najsavremenijem nivou i da steknete zvanične sertifikate Chocolate Academy Centra priznate u celom svetu. Svi kursevi su namenjeni šefovima poslastičarima, profesionalcima koji žele da unaprede svoje znanje i tehnike i uče od najboljih, kao i onima koji su na putu da to postanu, a ne znaju odakle da krenu.
U regionalnom centru edukacije gde se svaki mesec smenjuju čuveni predavači, majstori svog zanata, održano je do sada desetine kurseva i predavanja. Do sada smo imali prilike da ugostimo čuvene šefove Spirosa Pediaditakisa, Romana Renarda, Christofa Morela iz Kanade, Franka Hasnota, Marike Van Beurden, kao i nedavno Luka Kruselasa, najboljeg čokolatijera na svetu.
Već u septembru u goste nam dolazi finalista takničenja World Chocolate Master, Nicolas Nicolakopulos sa naprednom edukacijom Fine Pastry izrade najfinijih kolača, na kojoj će, osim teorijskog dela, predstaviti tehnike izrade, uparivanja ukusa i tekstura, sklapanje dezerata, kao i proces dekorisanja svojih osam pažljvo kreiranih, inovativnih i posebno dekorisanih recepata.
Narednog meseca glani šef akademije Rémy Delette održaće Chocolate Discovery, najtraženiju edukaciju koja je namenjena entuzijastima i onima sa nešto manje iskustva koji žele da se ozbiljnim koracima otisnu u oblast poslastičarstva i započnu svoj posao kroz svet čokolade. Za one koji su željni znanja i daljeg usavršavanja, u planu je, u novoj godini, i napredni nivo Chocolate 2.0, koj pruža viši i napredniji nivo i predstavlja jedinstvenu mogućnost za usavršavanje ovog tipa u regionu.
Februar je rezervisan za kraljicu veganskih poslastica Marike Van Beurden koja nam ponovo dolazi u goste sa svojim najnovijim receptima i tehnikama, a za najiskusnije poslastičare u martu smo spremili trodnevnu edukaciju Advanced Confectionery koju će predstaviti Alexandre Bourdeaux jedan od najboljih poslastičara i edukatora na svetu, a na ovoj radionici predstaviće najnovije trendove i promene u svetu izrade poslastica od čokolade.
Za više informacija i prijave posotite naš sajt
https//www.chocolate-academy.com/en-RO
ili instogram profil @chocolateacademybelgrade
magazin Pekar&Poslastičar broj 52, avgust/septembar 2024.