IREKS d.o.o. u 2025. godinu ulazi uz veliku saradnju sa Göteborg’s Food Budapest ZRt., jednim od vodećih proizvođača industrijskih preliva, čokolada, krem punjenja i premaza na masnoj bazi. Tridesetogodišnje iskustvo porodičnog poslovanja i ljubav prema jedinstvenim poslasticama doprineli su uspehu i raznovrsnosti portfolija kompanije Göteborg’s Food Budapest ZRt., ali i našem izboru poslovnog partnera i poverenju prema kvalitetu sirovina. Od tailored-solucija do proizvoda univerzalne aplikacije, portfolio Göteborg’s Food svakome može pružiti rešenje za jednostavniju pripremu omiljenih poslastica. Sa zadovoljstvom vam redstavljamo naš odabir proizvoda za koje verujemo da će ostaviti nepogrešiv i neodoljiv pečat u svakoj od vaših ideja.
Kako surogati čokolade mogu poboljšati vaše kreacije?
U potražnji za jednostavnim i ukusnim rešenjima u svetu poslastičarstva, pekarstva i industrije sladoleda, čokoladni surogati pojavili su se kao idealna sirovinska dopuna. Priuštiva cena, rastapanje i priprema bez dodatnog temperiranja čine ih savršenim izborom ukoliko tražite kremaste i čokoladne ukuse, bez primene čokolade. Za primenu bilo kog surogata nije vam potreban alat za temperiranje – prosto ih rastopite i dodate u svoju glazuru, kremu, punjenje ili koru!Extra Premium Dark Coating sa 21% kakao delova – surogat crne čokolade bogatog i intenzivnog ukusa kakaoa, teksture savršane za pripremu kakao kremova i matirajućih glazura. Surogat koji zadržava svoju stabilnost prilikom temperaturnih promena i kontakta sa spoljnim površinama.

Dark Coating sa 15% kakao delova – tamni surogat čokolade balansiranog i veoma svedenog ukusa kakaoa, pogodan za svedene i neutralne kreme, matirajuće glazure ili ukrase koji zahtevaju oblikovanje.
White Compound Coating sa 17% mlečnih delova – surogat bele čokolade kremastog i slatkog ukusa, idealan za svetle glazure i kremove, savršen za oblikovanje i pripremu dekoracija. Veoma dobra podloga za sve boje prehrambenog porekla. Milk Coating RSPO sa 16% mlečnih delova – surogat mlečne čokolade, prepoznatljivog mlečnog i slatkog ukusa, idealan za prelivanje, oblikovanje i stapanje sa kremama. Dark coating cream sa 18% kakaoa – tamni kakao preliv izbalansiranog čokoladnog i slatkog ukusa, savršenog mat odsjaja i ujednačene boje nalik na gotove ganaž glazure. „Ready-to-use” univerzalni preliv ujednačene konzistencije i lake primene, sa kojim ne možete pogrešiti. Pogodan za prelivanje kremova osetljivih na visoke temperature. White coating cream sa 20% mlečnih delova – beli mlečni preliv mlečnog i neutralanog ukusa, glatke teksture i ujednačene, neprovidne obojenosti. Svetli preliv krem nijanse, niske temperature topljenja i lake primene, pogodan za prelivanje kremova oseljivih na visoke temperature ili zamrznutih dezerata.

Dark Ice Cream Coating sa 12% kakaoa – tamni kakao preliv za sve vrste hladnih dezerata i sladoleda namenjen postizanju veoma hrskave, čokoladne kore ili stracciatella efekta. Uz ovaj proizvod možete postići savršen površinski sloj za samo nekoliko sekundi!
Piše: Bojana Radosavljević, inženjer primene i prodaje IREKS Srbija, magazin Pekar&Poslastičar broj 57, jun/jul 2025.