Ilona Radović – Chocolate Academy Belgrade Ambassador

Predstavlja svoje Tips & Tricks za savršeni brownie

Sastojci:
225 g putera
265 g šećera
185 g jaja
109 g brašna
200 g Callebaut 70% kakao
2 g soli

Da li ste znali da ne morate puno da mutite mikserom jaja sa šećerom da biste napravili pravu mekanu “fudge” teksturu za brownie.
Najbolje je koristiti jaja na sobnoj temperaturi ili malo ugrejana jaja, radi boljeg otapanja šećera i uzeti nastavak lopaticu za mikser, umesto klasične žice. Poenta je ne dizati masu, odnosno paziti da se ne napravi vazdušasta tekstura kojoj obično težimo kada pravimo kolače.

Kada sjedinite jaja i šećer, morate obavezno da se uverite da su svi šećeri u masi rastvoreni. Ako ne učinite ovaj korak, moguće da ćete imati koricu na vrhu kolača, koja kasnije može da otpadne.
Nakon toga treba dodati svu toplu masnoću (to može da bude čokolada sa puterom, kakao puterom ili kokosovim uljem) i tek onda dodati suve komponente.
Zapamtite, što veći brownie imate, potrebno je da ga pečete na nižoj temperaturi, oko 160°C.

Uživajte u receptu i javite utiske!@ilona_radovic

magazin Pekar&Poslastičar broj 42, decembar/januar 2022/2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije pR