Lanac pekara Hleb & kifle kupila kompanija SEE Bakery International d.o.o.

Novi vlasnik 50 posto udela u srpskom pekarskom lancu Hleb & kifle je kompanija iz Hrvatske, SEE Bakery International d.o.o za usluge, koju je osnovala istoimena kompanija iz Luksemburga.

Na sajtu Agencije za privredne registre, u rešenju koje je doneto 5. avgusta, izbrisano je ime dosadašnjeg suvlasnika, odnosno člana Upravnog odbora Srđana Mladenovića.

Sada je kao poslovno ime upisana kompanija SEE Bakery International d.o.o. za usluge iz Zagreba, koja je 23. jula uplatila novčani ulog od 215.000.000 dinara, što je 50 odsto udela firme. Ostalu udeo od 46 odsto se vodi na poslovno ime Hleb i kifle DOO, Beograd, a četiri posto na Tamaru Žujović.

Portal Telegraf piše da kompanija SEE Bakery International d.o.o. posluje od prošle godine, a da je hrvatsku firmu osnovala istoimena kompanija iz Luksemburga.

“Iza te luksemburške kompanije zapravo stoji fond MID Europa. Taj britanski fond koji dosta posluje na ovim prostorima, prošle godine je upravo kupio hrvatski poznati pekarski gigant Mlinar”, navodi portal.

 Izvor: Tanjug

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti