Lesaffre

Lesaffre donirao kvasac najugroženijima

Beograd, 12. maj 2020. godine – Kompanija Lesaffre Srbija donirala je Banci hrane u Beogradu i Narodnoj kuhinji u Zaječaru sveži pekarski kvasac koji će podmiriti jednomesečnu proizvodnju svežeg hleba za korisnike ovih ustanova.

Prema rečima Miodraga Jelića, generalnog direktora kompanije Lesaffre za Srbiju, Rumuniju i Bugarsku radi se o kockicama svežeg pekarskog kvasca, koji je namenjen proizvodnji hleba i peciva za  najugroženije stanovništvo.

„Bez obzira na trenutnu situaciju, u kojoj se sve polako vraća na staro, kompanija Lesaffre i dalje nastavlja sa dobrom praksom i željom da bude podrška građanima kojima je pomoć neophodna. Nastavljamo da doniramo naše proizvode i time pokažemo da smo stabilan oslonac zajednice, da ćemo biti tu za naše građane i posle pandemije“, naglasio je Jelić.

Lesaffere

Od izbijanja pandemije korona virusa i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, kompanija Lesaffre je kontinuirano podizala svoje kapacitete u skladu sa potrebama tržišta, iako je potražnja za kvascem  u jednom trenutku bila šest do sedam puta veća od uobičajene.

Na tržištu Srbije, kompanija Lesaffre prisutna je dve decenije nudeći raznovrstan asortiman sirovina za pekarske proizvode. Kompanija Lesaffre kroz brojne društveno odgovorne projekte pomaže ugroženim licima i ustanovama, ali i daje podršku mladim pekarima i tehnolozima kroz brojne praktične obuke i edukacije.

Izvor: Lesaffre /magazin Pekar & Poslastičar

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti