Nove edukacije i ekskluzivni predavači tokom jeseni 2023.

Chocolate Academy Belgrade, Frank Hasnut i Kristof Morel u Beogradu

Fine Pastry – Frank Hasnut (Frank Haasnoot) -13 – 15. septembra 2023
Polovinom septembra prvi put u CA Belgrade dolazi čuveni holandski poslastičar Frank Hasnut koji će polaznike edukovati za izradu najfinijih kolača – ‘Fine Pastry’. Frank Hasnut je poslastičar i čokolatijer sa preko 25 godina iskustva koji će predstaviti tehnike izrade najfinijih kolača u skladu sa svetskim trendovima i inovacijama. Radio je za nekoliko luksuznih poslastičarnica i restorana sa Michelin zvezdama u Holandiji, a u poslednjih 11 godina i u Njujorku, Kuvajtu, Tajvanu, Hong Kongu i Barseloni. Tokom svoje karijere Frank Hasnut se takmičio na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti poslastičarstva, a 2011. je postao svetski šampion na The World Chocolate Masters takmičenju čokolatijera u Parizu. Danas radi kao međunarodni konsultant i edukator, a objavio je i knjigu o pecivu „Prisma”.

Chocolate Sculpture – Kristof Morel (Christophe Morel) 11 – 13. oktobra 2023
Kroz vođen rad tehnike vajanja čokoladom, imaćete priliku da samostalno radite na kreiranju i sklapanju umetničkog dela od čokolade, ovladate tehnikama modeliranja hladne emulzije i steknete samopouzdanje za rad sa čokoladom kao sa glinom.

.

.

.

.

Chocolate Discovery 1.0 – Remi Delet (Rémy Delette) – 27 – 28. septembra 2023
Ovaj masterklas predstavlja putovanje od osnova do najvećih tajni belgijskog, švajcarskog, francuskog i engleskog nasleđa čokolade, kao i najnovijih tehnika, aplikacija, recepata i uopšte noviteta iz sveta čokolade. Nudi sva osnovna znanja o čokoladi od prekristalizacije i temperiranja, preko moldinga, sprejinga, paninga do balansiranja, kao i najsitnijih detalja, novosti i trendova iz oblasti alata, tehnika i beskonačnih mogućnosti u radu s čokoladom.

Chocolate 2.0 – Remi Delet 7 – 9. novembra 2023
Chocolate 2.0 kurs dizajniran je za profesionalce sa dobrim znanjem o čokoladi, koji su završili kurs Chocolate Discovery i spremni su da svoje čokoladne veštine podignu na sledeći nivo. Kurs će vas uputiti u izradu čokoladnih konditorskih proizvoda poput tartufa, ganaša, pralina i bombona na bazi klasičnih i najprodavanijih sastojaka, ali i tehnike oblikovanja i ručnog umakanja, teksture i rokove trajanja. Moći ćete da proizvedete širok spektar čokoladnih proizvoda, naučite različite načine temperiranja, identifikujete i rešite probleme sa kojima se možete susresti. Moći ćete da razumete korake u sparivanju emulzija, ukusa i teksture, steći ćete uvid u visokotehnološku opremu za čokoladu, kao što je enrobiranje različitih završnih obrada, a pravićete i složenije, višeslojne slatkiše sa ukusnim filovima i teksturama. Ovaj kurs je namenjen čokolatijerima srednjeg nivoa, sa jasnim razumevanjem osnova čokolade.

Prijave preko sajta: https://www.chocolate-academy.com/sr-RS/learning/courses

magazin Pekar&Poslastičar br.46, avgust/septembar 2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji