dijamant mladi poslasticar takmicenje

Novi najbolji mladi poslastičar

Finale projekta „Mladi poslastičar“ iznedrilo nove mlade talente

dijamant mladi poslasticar takmicari

Nakon uzbudljivih pet meseci, karavan „Mladi poslastičar“ je završio svoje putovanje i stigao do velikog finala u Beogradu. Učenici škola iz Aranđelovca, Smedereva, Šapca, Kule i Leskovca su se okupili kako bi odmerili snage u pripremi poslastica.
Drugu godinu zaredom, kompanija Dijamant organizuje projekat „Mladi poslastičar“ sa ciljem da ovaj slatki zanat, koji je sve aktuelniji, nastavi svoj život među mladim i ambicioznim ljudima. Tokom prethodnih pet meseci, karavan je sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem obišao pet škola u Srbiji, gde su se održale radionice i interna školska takmičenja.
Na ovogodišnjem takmičenju, učestvovale su Ekonomsko ugostiteljska škola „Slobodan Minić“ iz Aranđelovca, Trgovinsko-ugostiteljska škola iz Leskovac i Ekonomsko – trgovinske škole iz Smedereva, Šapca i Kule. Odabranih petnaest učenika iz srednjih stručnih škola tokom finala predstavilo je veštine u pripremi Carrot cake-a, ali i kreativnost kada su od namirnica koje su imali na raspolaganju pripremali poslastice po svom izboru. Njihov predavač Zdravko Gavrilović, kao i ostali članovi žirija, među kojima je bila i prošlogodišnja pobednica projekta Milica Đurđević, pohvalili su umeće budućih poslastičara, a kao pobednicu odabrali su Danicu Spasć iz Leskovca.

mladi poslasticar kolac


Kompanija Dijamant nagradiće pobednicu sa vrednim iznosom. Drugo i treće mesto osvojili su Veljko Milosavljević iz Leskovca i Radovan Glišić iz Aranđelovca.Pobednica Danica Spasić izjavila je da do sada nije imala ovakvo iskustvo koje joj je omogućilo da kroz radionice sa svetski priznatim poslastičarem stiče nova znanja u pripremi poslastica, ali i da ujedno ima priliku da se upozna sa načinom rada i veštinama svojih vršnjaka. Posebno je pohvalila inicijativu kompanije Dijamant, koja je pored nagrade koja znači svakom učeniku, bila i neprocenjivo iskustvo za dalji profesionalni rad. Na kraju takmičenja, učenici su zajedno sa profesorima, predstavnicima kompanije Dijamant i Zdravkom Gavrilovićem uživali u degustaciji poslastica različitih ukusa od čokolade, vanile, voća, a dekoracija je oduševila sve prisutne. Veliko finale projekta „Mladi poslastičar“ pokazalo nam je da ovaj poziv i dalje živi, a da mladi ljudi gaje veliku ljubav prema ovom slatkom zanatu.

Piše: Irina Maksimović, Pekar & Poslastičar Broj 21, april/maj 2019 god.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji