Otvorena Akademija za čokoladu Barry Callebaut u Beogradu

„Sa velikim zadovoljstom vas obaveštavamo da je otvorena Akademija za čokoladu Beograd (Chocolate academy Belgrade), posle Atine, Dubaija, Milana, Čikaga… 25. po redu. Akademija će predstavljati regionalni centar za edukaciju i usavršavanje u oblasti poslastičarstva i inovacija u vezi sa čokoladom”, najavila je Maja Miklja, koordinator prodaje i marketinga za Jugoistočnu Evropu Barry Callebaut. Akademija za čokoladu je servisni brend grupacije Barry Callebaut, sa svrhom da podrži zanatski sektor u izradi poslastica, ali i da ohrabri i motiviše profesionalne kuvare, poslastičare da postanu najbolji u onome što rade kako bi podigli svoje znanje, umeće i poslovanje na viši nivo.„Akademije postoje zato da bismo podržali profesionalce u svim tehničkim pitanjima u vezi sa čokoladom, pružili im pristup najnovijim inovacijama, tehnikama, alatima i trendovima i da im pomognemo da dodatno ovladaju umećem rukovanja čokoladom,” ističe gospođa Miklja i dodaje „Naša misija je da pružimo teorijsko i praktično znanje kroz kurseve, obuke i praktične priručnike od strane naših renomiranih eksperata i savetnika.”

U okviru ove akademije, kompanija Barry Callebaut biće posvećena sektorima pekarstva, poslastičarstva, sladoleda, horeke i čokolatera. Za svoje klijente planiraju obuke i radionice radi pružanja tehničke podrške, demonstracije praktičnih radova, kao i kurseve sa lokalnim kuvarima ili gostujućim kuvarima sa internacionalnim priznanjima i iskustvom, obuke za klijente i dane otvorenih vrata u okviru kojih će, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, svi zainteresovani moći da se bolje upoznaju sa misijom i idejama koje planiraju da realizuju u Beogradu i da zavire u svet prve čokoladne akademije u regionu.

„Ciljna grupa koju očekujemo da ugostimo su mali i veliki proizvođači poslastica, kao i distributeri, kupci, zanatlije, profesionalci i poluprofesionalci. Svi oni koji su željni znanja, usavršavanja, inovacija i ideja, dobrodošli su da zajedno sa nama podignu svoje umeće i znanje o čokoladi i radu s istom, na viši nivo!”, zaključuje Maja Miklja.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti