Pehari i priznanja za kvalitet proizvoda i usluga u 2022.

Na 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji je održan krajem maja 2022. godine, održano je ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga. Dobitnici priznanja bili su podeljeni po robnim grupama, od mesne industrije, preko mlečnih proizvoda, sireva, sladoleda, konditorskih proizvoda, semenskih materijala biljnog porekla, jestivih ulja i srodnih proizvodi, jaja, proizvoda na bazi žita i brašna.
Titulu – apsolutni lider kvaliteta ovogodišnjeg sajma ponela je kompanija Patent Co doo, Mišićevo za najviše korporativne standarde kvaliteta. Članice kompanija MK grupe dobile su 46 priznanja za svoje proizvode u različitim kategorijama. Industrija mesa Karneks osvojila je veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda, 12 velikih zlatnih medalja, 22 zlatne medalje i čak devet titula šampiona kvaliteta.

Veliku zlatnu medalju na ocenjivanju kvaliteta dobio je vlasnik pekare Burek i pite iz Gornjeg Milanovca, Marko Erović za baklavu. Velike šampionske pehare su osvojili kompanije Stamevski doo Stara Pazova za vrhunski kvalitet i širok asortiman ocenjenih proizvoda, zatim kafa Dobro jutro doo Novi Sad, za vrhunski kvalitet kafe. I ove godine zrenjaninski Dijamant dobio je veliki šampionski pehar za visok kvalitet ulja, margarina i drugih masnih namaza, majoneza i proizvoda srodnih majonezu, Jaje produkt u Čeneju – za vrhunski kvalitet svežih konzumnih jaja.

magazin Pekar&Poslastičar broj 39, jun/jul 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti