Pekara Klasa obezbeđuje obroke za one koji nemaju dovoljno sredstava

Pekara Klasa u Vrbasu od početka vanrednog stanja u zemlji obezbeđuje besplatne obroke za one koji nemaju dovoljno sredstava kao i za samohrane roditelje.

31. januara ove godine počela je sa radom pekara “Klasa”  čiji je vlasnik Milan Šajin. Milan je profesionalni rukometaš i nakon deset godina igranja rukometa u inostranstvu odlučio je da ostane ove godine u Srbiji iz zdravstvenih razloga, ali i da posveti više vremena porodici jer prethodnih godina to nije mogao.

Klasa je mala pekara na glavnom tranzitnom putu u Vrbasu, proizvode i prodaju pekarske proizvode samo u svom mestu. Radno vreme pekare u ovom vandrednom stanju je ponedeljak-petak od 05h do 17h, dok subotom radi od 05h do 13h, nedelja nije radna. Asortiman proizvoda nije menjan, gotovo sve prave isto kao i pre pandemije, online prodaju ne rade.

„Na ovaj korak sam se odlučio isključivo zbog toga što sam od malena učen da dam više nego što trebam da uzmem. Jednostavno, možda to neko sportsko srce, sami vidite situaciju da je teško i mislim da svaki čovek koji ima svoju pekaru najmanje što može da uradi je da bude human koliko ko može, ali danas su vremena drugačija, ljudi uopšte nemaju nikakvu empatiju, ponašaju se sebično i samoživo ” kaže Milan i nastavlja „Svaki  dan imamo oko 10-15 porodica koje dolaze i uzimaju hranu, voleo bi kada bi mogao i više da dam. Hranu delimo u zavisnosti od porodice i broja članova, ali neki prosek je da podelimo po porodici 3 hleba, nešto peciva kao i burek”. 

„Što se tiče zajedničke saradnje sa ostalim pekarama, vrlo rado ću da učestvujem, ko god se javi, ja sam spreman da pripremamo hranu i za zdravstvene ustanove,  biće mi zadovoljstvo”. naglašava Milan, vlasnik pekare Klasa iz Vrbasa.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti