Prezentacija mogućnosti mašinskog temperiranja Belcolada čokolade

Puratos je početkom juna ove godine u svom demo centru upriličio prezentacije mogućnosti mašinske prerade odnosno temperiranja Belcolada čokolade, iz Selection portfolija. Reč je o zanimljivom edukativnom pristupu koji podrazumeva priču o sastavu, vrstama i karakteristikama ove čokolade, karakteristikama mašina za obradu čokolade, kao i širokom dijapazonu upotrebe. Nakon bogate prezentacije od tehnološkog savetnika Puratosa Aleksandra Jokića saznali smo šta je sve od proizvoda moguće kreirati upotrebom Belcolada čokolade:

„Mašinsko temperiranje čokolade znatno ubrzava proces obrade, čime se skraćuje vreme potrebno za ovaj posao. To nam je omogućilo da se okrenemo i ka većim proizvođačima, mada primećujemo da se zbog manjka radne snage i veliki broj zanatlija odlučuje da u proizvodni proces uključi mašine.

Ove promocije, koje smo organizovali za naše stare ali i potencijalne kupce, prilika su da sa njima podelimo i niz recepata i da ih na licu mesta uputimo u neke specifičnosti rada sa čokoladom, tj. tajne zanata. Pravili smo braunije i čokoladni keks, mančmelou, bajadere, čokoladne bombone, kao i široku lepezu pralina za koje smo upotrebili razna Puratos punjenja – pistać, lešnik, kafu, pomorandžu, marakuju, malinu…”

Iz Puratosa kažu da su ovo samo prve tri u nizu promocija primene Belcolada čokolade, koje se planiraju u narednom periodu. 

magazin Pekar&Poslastičar broj 45, jun/jul 2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji