oblici od peciva

Recite šta imate – pomoću hleba!

Zanimljivost

Savršeno pečena vekna hleba jeste lep prizor, ali kupci traže više! Dokažite svoju kreativnost i oblikujte hlebove koji će privući verne mušterije. Možda vam nikada nije palo na pamet da i pomoću hleba možete da kažete sve što hoćete. Iznesite svoj stav, objasnite šta osećate – ili pomozite vernim mušterijama da iskažu svoje emocije vašim hlebovima…

pecivo pekara

Kupci, naročito oni koji su vam odani, biće oduševljeni ako im ponudite hlebove koji nisu u klasičnim oblicima. Hlebovi se odavno oblikuju i svi poznajemo tradicionalne forme vekne, pogače ili, recimo, francuskog hleba. Jedan od razloga postojanja različitih oblika hleba jeste i činjenica da je tako lakše razlikovati hlebove napravljene od različitih vrsta testa, pa je i kupcima izbor lakši. Ipak, skulpture od hleba će pokazati koliko ste kreativni i privući će više mušterija u vaše objekte.

Mafini, srca, kornjače, sve može biti napravljeno od hlebnog testa, a prehrambene boje omogućiće vam da svoju kreativnost još više istaknete. Pekare širom Sjedinjenih Država već duže nude raznobojne hlebove raznih oblika. U zavisnosti od praznika koji obeležavaju ili dela zemlje u kom se nalaze, na rafovima i u vitrinama nude se i jednorozi, školjke, užad… Ponudite mušterijama ružičaste hlebove za Dan zaljubljenih, hlebove u obliku jelke tokom novogodišnjih praznika ili, ako ste dovoljno hrabri za tako nešto, obratite se kupcima i dozvolite im da poruče željeni oblik hleba. Vremenom ćete zaključiti da je kreativnost zarazna, a da vaša šarenolika ponuda i te kako privlači kupce!

Pekar & Poslastičar Broj 23, avgust/septembar 2019 god.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti