Klasje Panonsko

Zamesi hleb kod kuće – akcija pekare Klasje Panonsko

Pekaru Klasje Panonsko otvorili su još  1971 god. Drago i Milka Vasilić, deda i baba današnjh vlasnika Vladimira i Ivane. u Čereviću. Meštani su ih  prihatili kao svoje, pa i dan danas se pričaju  priče iz tog perioda. Pekaru su 80-tih preuzeli Stojan i Vasilija roditelji Vladimira i Ivane. Oni su napravili  novi objekat  i  proširili posao na teritoriji opštine Beočin. Preselili su se u stan iznad proizvodnog prostora u ul. Jovana Grčića Milenka 20, što  je obeležilo njihova detinjstva ali i poslovne karijere. 

Klasje Panonsko

Vladimir i Ivana su posao preuzeli 2005 god. nakon očeve smrti, zajedno sa majkom Vasilijom. Brat i sestra se trude da održe i unaprede posao i ako nisu pekari po obrazovanju, ali im je pekarstvo  porodična tradicija već 49 godina.

Klasje Panonsko

“Ni jedna vanredna situacija nije prijatna, unosi nemir i strah u ljude. Akciju deljenja smeše za hleb „paketuić“ (smeša sadrži 400 gr brašna, soli i kvasca dovoljno da se zamesi jedna vekna hleba) smo započeli da bi, prvenstveno stalnim mušterijama, uneli malo mira i dali ideju za zanimaciju za vreme trajanja policijskog časa“, kažu Vladimir i Ivana.

Klasje Panonsko

„Ljubav se pokazuje na različite načine, a u ovim danima nam je potrebna više nego i hleb.  Pripremanje hrane je nešto u čemu može da učestvuje cela porodica , da podeli taj proces stvaranja  nečeg  lepog od par osnovnih namirnica, a u tome ima puno simbolike i nade“, poručuju Vladimir i Ivana vlasnivi pekare Klasje Panonsko iz Čerevića.

Klasje Panonsko

Klasje Panonsko

Izvor: magazin Pekar & Poslastičar

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti