Bread art book Anite Šumar najbolja kulinarska knjiga na svetu

Treća knjiga Anite Šumar, BREAD ART BOOK, o kojoj smo pisali u januarskom broju, proglašena je najboljom u najprestižnijoj kategoriji na takmičenju Gourmand Cookbook Awards – Best of the Best. Članovi žirija birali su između 1.558 knjiga iz više od 200 zemalja.

Kulinarski oskar za knjigu „Umetnost pravljenja hleba” nije Anitin prvi, ali jeste najdragoceniji. Uložila je svoju dušu i srce u ovaj projekat i kaže nam da je veoma zahvalan najsjajnijem timu koji joj je pomogao da ostvari svoje snove: dizajneru, fotografu, stilisti za hleb i mnogim drugima: „Ovo je najbolja nagrada za svu ljubav, strast i ’brašno, starter i vodu’ koje sam uložila da ovu knjigu učinim tako kiselo umetničkom.”

Podsećamo da se na 216 strana, ilustrovanih sa više od 220 fotografija, mogu naći saveti i trikovi koje je Anita prikupljala tokom svog devetogodišnjeg rada sa kiselim testom. Tu je i 20 pisanih i vizuelnih tutorijala vezanih za umetnost pravljenja hleba, a knjigu prati i 25 video-zapisa sa detaljnim opisom ukrašavanja (šabloniranje, prelivanje, farbanje, bodovanje, ulepšavanje testom i cvećem, kombinovanje tehnika) i pakovanja hleba. Ponosni na našu saradnju, koristimo priliku da autorki i timu koji stoji iza njenog brenda Sourdoughmania čestitamo na ovom velikom uspehu!

magazin Pekar&Poslastičar broj 39, jun/jul 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti