Chocolate Academy Belgrade počinje sa obukama

CA Belgrade, sa najlepšim pogledom od svih 25 akademija u svetu, locirana je u Beton hali i predstavljaće regionalni centar za edukaciju i usavršavanje u oblasti poslastičarstva i čokoladnih inovacija. Prvi kursevi, odnosno obuke počinju već krajem marta i namenjeni su poluprofesionalcima i profesionalcima željnim znanja, usavršavanja, inovacija i ideja koji hoće da zajedno sa nama nadograde svoj rad, umeće i znanje o čokoladi na viši nivo!

U planu su različite vrste i nivoi kurseva koji će se održavati svakog meseca, na određenu temu ili oblast koja se obrađuje. Sve kurseve vodiće renomirani šefovi iz sveta, kao i glavni šef CA Belgrade.U ponudi će, za sada, biti obuke u trajanju od dva i tri dana, od 8.30 do 16.30 sati, sa uključenim ručkom i materijalima za rad.

Prijave se vrše putem sajta Chocolate Academy Belgrade (www.chocolate-academy.com/sr/sr/32) na kome se nalaze dodatne informacije, uslovi i opisi kurseva.

Po potrebi biće organizovani i specijalizovani tailor made kursevi za grupe i pojedince u zavisnosti od njihovih interesovanja.
Prvi kurs sa kojim počinjemo edukacije biće Chocolate Discovery, koji će se održati 30. i 31. marta, a koji predstavlja sveobuhvatne tehnike u radu sa čokoladom – od temperiranja, moldinga, sprejinga, paninga do najsitnijih detalja, novosti i trendova iz oblasti alata i tehnika u radu s čokoladom. S obzirom na to da Chocolate Discovery kurs predstavlja osnovu daljih edukacija, biće dostupan zainteresovanima skoro svakoh meseca. Uz Remija Deleta, obuku će držati i Philippe Marand, glavni šef iz CA Atina.

Kako ovaj kurs predstavlja i osnovu za pohađanje sledećih, jer se podrazumeva da polaznici viših-profilisanijih edukacija barataju
svim tehnikama obrade čokolade, biće dostupan skoro svakog meseca u prostorijama CA Belgrade. Narednog meseca, u aprilu, u goste nam iz Grčke dolazi Spyros Pediaditakis Cacao Barry šef sa obukom Hotel deserts koji će tokom tri dana, koliko traje edukacija, predstaviti najnovije tehnike i inovacije iz oblasti deserata namenjenih hotelima. Ovog leta u planu je i kurs čuvenog šefa Christophe Morel-a u trajanju od tri dana tokom koja će polaznicima predstaviti svoju veoma traženu i popularnu obuku Bonbon & Snacks, koja obuhvata kreacije bombona i pralina različitih ukusa i tekstura, maršmelousa, nugata, karamela, voćnih želea… Naša misija je da pružimo teorijsko i praktično znanje kroz kurseve, obuke i praktične priručnike kreirane od strane naših renomiranih eksperata i savetnika svim profesionalcima i onima koji to žele da budu, kao i podršku i obuku našim distributerima, klijentima i partnerima.

Za više informacija posetite naš sajt, Instagram profil ili došetajte do Beton hale. https://www.chocolate-academy.com Instagram: chocolateacademybelgrade Adresa: Beton hala, Karađorđeva 2-4, Beograd

magazin Pekar&Poslastičar broj 37, februar/mart 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije pR