Chocolate Academy Belgrade Podrška školama u regionu

Nakon što je u martu ove godine počela sa obukama za poslastičare Chocolate Academy Belgrade sada proširuje aktivnosti na podršku i saradnju sa školama u regionu. Osim komercijalnih obuka usavršavanja u oblasti čokolaterstva i poslastičarstva, u planu su posebne ‘tailor made’ radionice za talentovane đake, kao i usavršavanje nastavnog kadra ovih škola.

Početkom juna gosti Chocolate Academy bili su đaci Ugostiteljsko-turističke škole iz Beograda predvođeni profesorkama Milicom Živković-Vidović i Srbijankom Bogosavljević. Podeljeni u dve grupe, đaci i profesori su prošli prvi nivo obuke Chocolate Discovery 1.0, koju je vodio glavni šef CA Belgrade Rémy Delette uz asistenciju kolege, iskusnog šefa Željka Todića koji se nedavno priključio timu, a nekadašnji je đak ove škole.

U budućnosti će polaznici imati priliku da se upoznaju sa sveobuhvatnim tehnikama u radu sa čokoladom, kao i teorijskim delom i najnovijim trendovima. Pored zvaničnih sertifikata Chocolate Academy, svi polaznici će dobiti dodatno usavršavanje koje je do sada bilo nedostupno na našim prostorima.

Slična edukacija će tokom leta biti priređena i za kadar i stručne saradnike Ugostiteljsko turističke škole iz Osijeka. Ideja je da se odabranim zaposlenima pruži prilika da usavrše veštine u radu s čokoladom, da bi kao predstavnici Regionalnog centra kompetentnosti, đacima pružili dodatnu edukaciju prilagođenu svetskim trendovima.

Još jedna u nizu aktivnosti na polju podrške edukaciji je i ugovor o saradnji sa Tehnološkim fakultetom u Novom Sadu pri novosadskom univerzitetu. Ugovor je sklopljen u cilju pružanja podrške i prilike za studente da počnu sa projektima i praksom, a zatim i radom u kompaniji Barry Callebaut.

Krajem avgusta gosti Chocolate Academy biće Romain Renard, koji će ovoga puta raditi obuke o najnovijim trendovima u izradi kolača, a nešto kasnije i Christophe Morel iz Montreala, sa već čuvenom edukacijom o tehnikama izrade delicija od čokolade, kao i osnovnim tehnikama modeliranja čokolade.

magazin Pekar&Poslastičar broj 39, jun/jul 2022,

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti