Harmonija ukusa iz portfolija Mlekare Šabac

Beograd, 30. maj 2024. – U prijatnom ambijentu METRO Horeca centra, održana je promocija Barista mleka Mlekare Šabac, specijalizovanog mleka za profesionalnu pripremu kafe. Barista je prvi proizvod Mlekare Šabac razvijen specijalno za HoReCa segment, a iz ove kompanije najavljuju širenje specijalizovanog HoReCa portfolija, na osnovu potreba i iskustava profesionalaca iz oblasti ugostiteljstva.

Prednosti Barista mleka predstavio je Ivan Milošević, renomirani barista i vlasnik pržionice kafe 7AM Roasters, koji uskoro otvara i istoimenu kafeteriju, koji je istakao da za profesionalnog baristu tajna savršene kreme leži u visokom procentu mlečne masti i proteinima u mleku. „Barista mleko Mlekare Šabac sadrži 3,2% mlečne masti, što omogućava stvaranje prepoznatljive kreme koja poboljšava teksturu i ukus napitaka. Nama je, kao profesionalcima, važno da postignemo pun potencijal napitka koji pripremamo, a Barista mleko pruža savršeno bogatu kremu svaki put, što je ključno za zadovoljstvo naših gostiju“, rekao je Milošević.

Iako je Barista mleko prvi specijalizovani proizvod, razvijen posebno za HoReCa segment, u bogatom portfoliju Mlekare Šabac nalaze se brojni proizvodi iz kategorije kiselomlečnih proizvoda, sireva i namaza koji se koriste za pripremu jela i poslastica u ugostiteljskim objektima širom Srbije, kao što su A la krem, A la kajmak, Mileram, sirevi tipa feta (Sirko beli sir i Šabačka), i novi miljenik ugostitelja i gostiju – topljeni sir Topolino.

Tokom događaja, okupljeni HoReCa profesionalci imali su priliku da, pored vrhunske kafe sa Barista mlekom, isprobaju i raznovrsne specijalitete sa proizvodima Mlekare Šabac i upoznaju se sa inovativnim kombinacijama dobro poznatih i omiljenih ukusa, a premijerno je predstavljen i najnoviji proizvod iz portfolija, probiotiski jogurt PROBAJ!

Sa naglaskom na kvalitet i stručnost, Mlekara Šabac još jednom je dokazala svoju posvećenost inovacijama i vrhunskom ukusu koji prepoznaju kako profesionalci, tako i coffee i food entuzijasti u kućnim uslovima.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti