Junior Chefs Club Srbija doneo bronzu sa kulinarskog takmičenja Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022

Mladi šefovi, predstavnici Junior Chefs Cluba Srbije, osvojili su bronzanu medalju na najvećem svetskom kulinarskom takmičenju Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022, u Luksemburgu, održanom četrnaesti put za redom, od 26. do 30. novembra, u okviru EXPOGAST sajma a pod pokroviteljstvom Svetske asocijacije kuvara.

Culinary World Cup 2022. okupio je preko 100 timova iz celog sveta kao i mnogo individualnih kuvara i poslastičara. Junior chefs club kao jedini predstavnik naše zemlje, takmičio se u kategoriji Regionalnih timova i to kao juniorska selekcija (do 25 godina) u seniorskoj konkurenciji. Da bi obezbedili uspeh i predstavili se u najboljem svetlu, pripremali su se mesecima unazad zajedno sa svojim trenerima i asistentima.

Naš tim se predstavio izložbenim timskim radom u formi hladnog stola, pod nazivom Priroda, sastavljenog iz dve kategorije – „Pastry art” i „Culinary Art” – sa ukupno pet različitih sekcija. Kroz sve to pokazali su različite tehnike kuvanja, oblikovanja i serviranja hrane, a svoju ocenu i komentare dali su najugledniji svetski kuvari.

Tim Junior Chef Cluba imao je pet nosilaca kategorija: Aleksa Sušić (kapiten), Filip Mihajlović, Aleksandar Ivanović, Uroš Bolić i Stefan Ignjatović (poslastičar), kao i tri pomoćnika: Aleksandar Antić, Nikola Maglovski i Strahinja Radisavljević. Predsednik kluba Nikola Biševac istakao je da je ponosan na uspeh mladih kolega i zahvaljuje se svima na vremenu i trudu koje su uložili kako bi Srbiju i srpsko kuvarstvo predstavili na svetskoj gastronomskoj sceni. Podsetimo, Junior Chefs Klub je udruženje koje okuplja mlade i talentovane kuvare i poslastičare Srbije. Osnovano je 2012. godine sa ciljem da mladim kuvarima omogući upoznavanje novih trendova gastronomije, kao i odlazak na najprestižnija svetska takmičenja. Ovim velikim uspehom klub ujedno proslavlja deceniju svog postojanja. Udruženje iza sebe ima dve srebrne i pet bronzanih medalja: Culinary World Cup 2014 (bronzana medalja), IKA Culinary Olympics 2016 (bronzana medalje), Culinary World Cup 2018 (srebrna medalja), IKA Culinary Olympics 2020 (srebrna i dve bronzane medalje) i Culinary World Cup 2022 (bronzana medalja).

magazin Pekar&Poslastičar broj 42, decembar/januar 2022/2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti