poslasticarnica Lidette beograd

Lidette novi koncept

Sinđelićeva 7, Beograd

Iza šarmantnog imena Lidette kriju se dve mlade poslastičarke, Lidija Zore i Marija Čiča. Obe su ekonomistkinje, koje su svoju strast prema kolačima pretvorile u biznis poduhvat. Ideja o otvaranju poslastičarnice je bila Lidijina. Marija, vična pravljenju kolača, prihvatila je drugaričin izazov i, uz podršku prijatelja i porodice, sa puno posvećenosti i ljubavi nikla je vračarska Lidette, elegantna, svetla, moderno uređena poslastičarnica.

Lidette kolaci

Poslastičarnica ima svoje stalne goste, ljubitelje slatkiša i prijatne atmosfere. Lidija i Marija same prave kolače i nekada je previše posla, jer se radi i po narudžbi. Otvaranje ove poslastičarnice nije prošlo neprimećeno, pa su Lidija i Marija nekoliko puta gostovale na televiziji; veb portali i lajf stajl magazini su objavili reportaže o Lidette, a primećene su i u svetu fud blogerki. Reklamiraju se preko sajta (lidette.rs), Instagrama i Fejsbuka.

Lidette je poznata po francuskim kolačima. U stalnoj ponudi je nekoliko vrsta, među kojima su lidette (mus čokolada, kandirano voće, đumbir, lajm, pistaći, biskvit badem), carak (mus mlečna i crna čokolada, biskvit karamel), opera (krem borovnica, crna čokolada, lavanda, badem), galette (mus bela čokolada, jagoda, menta, kranč biskvit). Asortiman se menja sezonski. Lidette nudi i keks, pitu od jabuka, slatki i slani doručak (kroasani, smutiji, tost sendviči). U ponudi su i zdravi deserti, pogodni i za vegane i dijabetičare.

Lidija i Marija su posvećene sticanju novih znanja, stalnoj edukaciji, trude se da prate dešavanja u poslastičarskom svetu i da šire i unapređuju asortiman, prema ukusu svojih gostiju. Vođenje privatnog biznisa, a uz to još francuske poslastičarnice (koja zahteva posebne alate i sirovine) nije niti lako, niti jeftino, ali su dve partnerke i prijateljice uverene da su na pravom putu i da Lidette koncept ima svoje posebno mesto u ponudi grada.

Piše: Nevena Tomić, Pekar & Poslastičar Broj 19, decembar 2018 god.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo