kroasani

Novo doba: glazure bez jaja!

Proizvođač pekarskih sastojaka Dawn Foods lansirao je niz glazura za pecivo koje su pravljene bez jaja. Nova linija proizvoda sastoji se od tri različite glazure koje mogu biti korišćene i za slane i za slatke pekarske proizvode – Unishine Plus, Emulshine Extra i Emulshine Extra Sugar Free. Glazure bez jaja se lako skladište i sa njima ne postoji rizik od bakterijske kontaminacije, kažu u kompaniji. Pekare i poslastičare ovi novi proizvodi će obradovati jer će im smanjiti probleme oko nabavke i stalnih promena cene svežih jaja. Nove glazure nemaju emulgatore, ne sadrže ni trans masnoće, palmino ulje, ni konzervanse.

Unishine Plus glazura ima manje od 1 odsto šećera i pogodna je za vegansku ishranu. U saopštenju kompanije navodi se da se ova glazura lako nanosi – bilo četkicom ili nakapavanjem, kao i da znatno olakšava čišćenje radnog prostora jer ne ostavlja masne tragove na opremi.

Druge dve vrste glazura pogodne su za premazivanje zahtevnijih peciva, poput nanošenja glazure pre zamrzavanja hrane. Podsetimo se, ova linija proizvoda puštena je u prodaju malo pošto je Dawn Foods lansirao niz bezglutenskih sastojaka za pekare.

Pekar & Poslastičar Broj 23, avgust/septembar 2019 god.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti