Novosti iz Mandarina cake shop-a

Poslastičarski esnaf Beograda, ali i svi oni koji znaju šta je vrhunska poslastica, navikli su već da iz kreativne radionice Krsta Radovića stižu ekskluzivne vesti. Ovoga puta reč je tailor made Dark Velvet čokoladi by Krsto Radović, jedinstvenom proizvodu i pravoj ekskluzivi u svetu čokolade, ne samo u našoj sredini. Beležimo takođe Mandarina izložbu čokoladnih figura, održanu u drugoj polovini aprila.

Tailor made Dark Velvet čokolada by Krsto Radović
Iz razgovora sa Kamelijom Radojčić, suosnivačicom Mandarina cake shop-a i Krstovom sestrom, saznajemo kako je pre godinu i po dana njen brat posetio fabriku čokolade u Parizu i zajedno sa lokalnim Callebaut timom radio na razvijanju recepture po svojoj meri. To je velika čast, koja se ukazuje malobrojnim saradnicima. Nakon deset godina saradnje, kao Callebaut Chocolate Academy ambasador, Krsto Radović je kreirao nešto sasvim novo, a svakako jedinstveno na našem tržištu. Uz pomoć Callebaut Or Noir™ eksperata i njihove laboratorije, stvorio je svoju tailor made Dark Velvet čokoladu.

U tom kreativnom procesu gospodin Radović je bio u prilici da bira i dozira kakao po svom ukusu i napravi, po njemu, savršenu kombinaciju. Dark Velvet je čokolada harmonične fuzije kakao zrna poreklom sa Madagaskara i Venecuele, koja odiše aromom svežeg, egzotičnog voća. „U Mandarini smo veoma ponosni na ovaj događaj, jedinstven kod nas i u regionu. Čokolada nam je nedavno stigla iz Francuske, a promociju i prodaju planiramo od septembra. Imaćete priliku da upoznate njeno veličanstvo Dark Velvet by Krsto Radović – tailor made crnu čokoladu OR Noir, deo brenda Cacao Barry, u pakovanju od 250 g”, kaže nam Kamelija i dodaje da upravo kreiraju nove kolače na bazi ove čokolade.

„Krajem maja izlazi prvi kolač izrađen od Krstine Dark Velvet čokolade, a zanimljivo je i to da se prvi put u sastavu jednog Mandarina kolača pojavljuje mandarina. Citrusna nota ove čokolade bila je idealna podloga za ukus po kome naša radnja nosi ime”, zaključuje Kamelija. Jesenja linija novih kolača biće prilika da se kreiraju i druge kombinacije sa crnom čokoladom by Krsto Radović.

Izložba čokoladnih figura u Mandarina Cake Shop-u
Druga Mandarina Izložba čokoladnih figura, organizovana uz podršku Callebaut brenda i kompanije Silbo, bila je postavljena od 17. 04. do 30. 04. 2024. u Mandarina Cake Shop-u na Vračaru (Baba Višnjina 26). Izložba je bila humanitarnog karaktera – usmerena u donacije za rad udruženja „Anđeli severa”, prvu i jedinu solidarnu kuhinju za bebe do dve godine iz cele Srbije.  Na ovom projektu se radilo mesecima, na radost svih iz Mandarina radionice, a i posetilaca koji vole čokoladu. Izradi figura je posvećeno mnogo sati rada i posebna pažnja. Bilo je potrebno i do sedam dana za izradu samo jedne figure.

Svaki detalj je ručno rađen i oslikan. Napravljene su od najfinije belgijske čokolade za profesionalne korisnike – Callebaut. Koristeći modle raznih geometrijskih oblika i njihovim maštovitim spajanjem stvorene su unikatne figure od čokolade. Iza ove čokoladne magije stoje čokolatijeri, majstori svog zanata iz Mandarinine čokoladne laboratorije: Neda Leko, Diana Penezić, Nevena Jovanović na čelu sa šefom, glavnim poslastičarem i osnivačem Krstom Radovićem, kao i direktorom Chocolate Academy Belgrade, Remijem Deletom. Scenografkinja na ovom projektu bila je Ana Milić.

Piše: Jasna Žarković, magazin Pekar&Poslastičar broj 51, jun/jul 2024.
Foto Mandarina

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo