Porodična kompanija Cakemake – Kvalitet kao obavezan pratilac povećanja proizvodnje

Porodična firma Cakemake iz Valjeva bavi se izradom visoko kvalitetnih unikatnih torti i svih vrsta domaćih torti i kolača, uz korišćenje proverenih recepata i najkvalitetnijih sirovina, uz pomoć najsavremenije tehnologije, nudeći svojim kupcima proizvode najvišeg kvaliteta po pristupačnim cenama.

Bračni par Miloradović, Aleksandra i Predrag iz Valjeva osnovali su porodičnu firmu Cakemake 2018. godine. Aleksandra je završila Ekonomski fakultet i jedno vreme je radila u struci, ali je svoju kreativnost ispoljavala kroz hobije kojima se bavila i tokom studiranja i u vreme dok je bila zaposlena. Sasvim slučajno je došla u dodir sa fondanom koji joj je otvorio jedan potpuno novi svet. Za vreme trudničkog i porodiljskog odsustva počela je da izrađuje figurice od fondana za torte. Najpre za rođendane dece svojih rođaka i prijatelja, a kasnije je to spontano preraslo u posao kojim se danas bavi. Za kratko vreme uspeli su da dostignu kvalitet i postave standarde, što ih je preporučilo kupcima. Reklame nikada nisu plaćali. Najbolja reklama i dan-danas im je usmena preporuka zadovoljnih mušterija.

Asortiman
Neke od proizvoda plasirali su među prvima u Srbiji, a neke još uvek samo oni prave. Uvek smo nastojali da se razlikujemo u odnosu na konkurenciju i kada je u pitanju dizajn proizvoda, i naravno kvalitet. Među prvima u Srbiji otpočeli smo izradu farbanih pralina, čokolade koje unutra imaju raznu štampu (proizvod koji kao takav ne postoji nigde u svetu). Nismo kopirali ideje drugih, ideje sa interneta. Sami smo osmišljavali svoje proizvode, svoja pakovanja. Prvi smo u Srbiji napravili pakovanje samo sa čokoladnim čašicama. Zbog asortimana koji imamo, prepoznale su nas i neke velike firme, korporacije kojima smo pravili reprezentativne poklone, pa je naša referentna lista prilično dugačka”, kaže Aleksandra. Asortiman firme Cakemake je bogat. Tu su posni i mrsni lux kolači, posne i mrsne čokoladne čašice, mini dezerti u čaši, mini mus kolači, komadni kolači, sladoled koji prave od sopstvenih pasti. Sladoledi ne sadrže veštačke boje i aditive. I puter kornete za sladoled izrađuju sami. Dekoracija torti se zasniva na ručnoj izradi svih elemenata koje sami prave od jestivih materijala i boja. Pored standardnih elemenata dekoracije, mogu se pohvaliti i ručno oslikanim tortama koje izlaze iz njihove radionice. Proizvodnja se odvija u savremeno opremljenom prostoru uz primenu najstrožih procedura HACCP sistema samokontrole.

„Iz godine u godinu, nama se proizvodnja povećavala i za 500% i nije bilo lako ispratiti toliko povećanje. Stalno radimo na unapređenju kvaliteta. I koliko god da proširujemo proizvodnju nama je kontrola kvaliteta jedna od najbitnijih stavki, jer želimo da taj proizvod izađe iz naše radionice onako kako treba da izađe i da ljudi dobiju ono što su probali. Najvažnije nam je upravo da kvalitet prati povećanje proizvodnje”, objašnjava Aleksandra.
Kutak za sladokusce u Valjevu Donedavno, funkcionisali su kao proizvodnja koja je svoje proizvode prodavala onlajn. Otvaranje prodajnog mesta u Valjevu došlo je kao logičan sled na uzlaznoj putanji ove firme. Lepo opremljen objekat, kutak za sladokusce nalazi se u ulici Vojvode Mišića 12, nedaleko od valjevske pešačke zone. Bračni par Miloradović želeo je da njihovi proizvodi postanu dostupni njihovim mušterijama svakoga dana, a ne samo putem porudžbine. Njihov slatki raj, kako su iz milošte nazvali svoju radnju, nastao je iz želje da se kupcima probude sva čula i omoguće da probaju čitav asortiman proizvoda. Otuda i logo brenda Cakemake ima anđeoska krila. Ideja im je da otvore prodajna mesta i u drugim gradovima u Srbiji. Redovno posećuju sajmove na kojima se predstavlja najnovija oprema i tehnologije u poslastičarstvu. Sanjaju velike snove. Ali imaju pokriće za to.

Piše: Jasna dimitrijević, magazin Pekar&Poslastičar broj 47, oktobar/novembar 2023.
Foto: Cake Make

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo