Sajam TIM ZIP EXPO 2022 povodom obeležavanja 30. godišnjice kompanije

Iako je profesionalna komunikacija u poslednje vreme sve više poprimila digitalni karakter, fizička sajamska okupljanja i dalje se ubrajaju među najvažnija mesta susreta poslovnog sveta.
Nakon pune dve godine odgađanja, organizacija sajma TIM ZIP EXPO, najvećeg i najznačajnijeg pekarskog, poslastičarskog i konditorskog događaja na prostoru čitavog regiona, konačno je u toku. Regionalni tržišni lider u obezbeđivanju kompletnog konsaltinga i inženjeringa za tri spomenute grane prehrambene industrije, kompanija TIM ZIP iz Zagreba, drugom verzijom svog EXPO sajma ponosno će obeležiti tri važna jubileja: 30 godina uspešnog poslovanja kompanije, 20 godina rada Richemont kluba Hrvatske kao i 5 godina postojanja Zaklade Ivan Bulić. TIM ZIP EXPO 2022 otvoriće svoja vrata u zagrebačkoj Areni, u sredu i četvrtak, 27. i 28. 4. 2022. godine od 9.00 do 17.00 sati. U moderno uređenoj sajamskoj dvorani od čak 5.000 kvadratnih metara svoju ponudu će predstaviti četrdesetak izlagača iz 10 evropskih zemalja iz Austrije, Belgije, Češke, Grčke, Hrvatske, Italije, Holandije, Nemačke, Slovenije i Švajcarske.

U redovima izlagačkih kompanija nalaze se renomirani proizvođači sirovina, mašina i linija za zanatsku i industrijsku proizvodnju, poput kompanija AGRIFLEX, BTF, BÜHLER, DATA-BAK, DIAMANT PURATOS, DIOSNA, ELIN, FINES, FORTUNA, GLAZIR, ITAL BAKERY, JAC, KORNFEIL, LP GROUP, MB FRIGO, MILLENNIUM, MONDIAL FORNI, NAŠE KLASJE, PFM, RONDO, SISCODATA, TOMO VARGA, TRIMA, UNIFERM, VANDEMOORTELE, WIESHEU i drugi, a izlagačkom timu će se pridružiti i poznate hrvatske i regionalne pekarske kompanije kao što su BREAD CLUB, ČAKOVEČKI MLINOVI, ČOKOLAND, DON-DON, EKOS, MLINAR, MLIN I PEKARE SISAK, PAN-PEK, PEKAR VINKOVCI, ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA itd. Uz prezentacije rada mašina i linija, na 7 lokacija Arene biće organizovane mini pekare s kompletnom opremom za proizvodnju. U njima će proizvođači sirovina kao i majstori pekarstva i članovi Richemont klubova iz 9 evropskih zemalja (Austrije, Belgije, Hrvatske, Italije, Luksemburga, Portugalije, Srbije, Španije i Švajcarske) live-show proizvodnjom predstavljati svoje vrhunske proizvode.

Šesto nagradno takmičenje „Zlatne ruke“ za najkreativniji pekarski i poslastičarski proizvod predstaviće struku na umetnički način, a vrlo je važno da se istakne i međunarodni Simpozijum na temu „Budućnost kruha i pekarstva“ u okviru kojeg će se moći čuti naučna i stručna reč o aktuelnim temama značajnim za pekarstvo današnjice. Predavačka palica biće u rukama profesora Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te renomiranih međunarodnih stručnjaka. Između ostalog, zainteresovanoj publici će biti predstavljen projekat Helvetia koji donosi nova saznanja o uticaju kiselog testa na kvalitet u proizvodnji hleba. Nova, 6. stručna knjiga kompanije „Kruh – prilika za pekarstvo“ posebno je vredan projekat koji će biti javno predstavljen upravo na ovom događaju. Knjigu koja podstiče proizvodnju kvalitetnijeg i zdravijeg hleba s nemačkog jezika je preveo dipl. ing. Franjo Klarić. Interesovanje za dolazeće događaje raste iz dana u dan, a raznovrstan opisani sadržaj svakako ide u prilog ranije iznesenoj tvrdnji da su upravo sajmovi jedan od ključnih kanala za neposredni pristup najnovijim tržišnim trendovima kao i kvalitetna odskočna daska za pravovremeni dalji razvoj i unapređenje sopstvenog poslovanja.

magazin Pekar&Poslastičar broj 37, februar/mart 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji