RTV Bor

Pekarski proizvodi za zdravstvene radnike, vojsku i policiju koji se bore sa koronavirusom

Sigurni smo da trenutno u Srbiji ima mnogo pekara koje u svojim gradovima i varošicama besplatno isporučuju peciva zdravstvenom osoblju. Ovo su samo neki od primera za koje smo saznali.

Peciva na poklon za zdravstvene radnike koji se bore sa koronavirusom

Mini Pani

Kompanija „Mini Pani“ iz Subotice uputila je poziv svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji da im se jave kako bi im poklonili svoja peciva.

U ovom preduzeću navode da im je želja da svoje pekarske proizvode daruju onima koji su u prvim redovima u borbi za suzbijanje širenja virusa korona, kako bi im se zahvalili za požrtvovanost i doprinos da se prebrodi kriza.

Vrednost donacije je 110.000 evra, odnosno 110.000 užina.

Zainteresovane zdravstvene ustanove treba da se jave na mejl info@minipani.com.

Izvor: 021.rs

_______________________________________

Obroci za zdravstvene radnike somborske bolnice

RTV

Fabrika smrznutih slatkih i slanih peciva “Mara” iz Sombora, u toku vanredne situacije, donira peciva za preko 70 zdravstvenih radnika Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović”.

Fabrika peciva iz Sombora smatra se jednom od najsavremenijih proizvođača i isporučilaca visokokvalitetnih slatkih i slanih peciva u našoj zemlji sa godišnjom proizvodnjom oko 3.000 tona robe, koja je namenjena i izvozu.

“Svi se solidarišemo u ovoj situaciji. Doniramo doručak u vidu smrznutih peciva različitih vrsta za naše zdravstvene radnike, koji su prvi na liniji odbrane od korona virusa. Fabrika i dalje radi, radnike nismo otpuštali, a čak smo i zaposlili dodatnu radnu snagu”, rekli su za RTV nadležni u fabrici “Mara” iz Sombora.

Ukoliko postoje zainteresovani građani ili pravna lica koji žele da upute pomoć zdravstvenim ustanovama, a povodom situacije nastale usled proglašenja bolesti COVID -19 izazvane virusom SARS-COV-2 zaraznom bolešću, zdravstvena ustanova može primati pomoć samo u robi. Uplata novčane pomoći može se obaviti samo na posebne namenske račune (dinarski i devizni račun) koje je otvorila Pokrajinska vlada.

Brojevi računa na koje se može izvršiti uplata novca su:
– dinarski račun – Pomoć zdravstvenim radnicima broj: 840-5048741-67.
– devizni račun – Pomoć zdravstvenim radnicima broj: 840-324771-83.
Instrukcija za plaćanje za navedeni devizni račun dostupna je na internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo www.zdravstvo.vojvodina.gov.rs.

Izvor: RTV/Vesna Milanović Simičić

________________________________________

Besplatan doručak za medicinare i vojsku

RTV Bor

ZAJEČAR – Građani koji su u svojim stanovima medicinare svake večeri sa svojih balkona pozdravljaju aplauzom, a Marko Duljaj vlasnik pekare „Kika“ iz Zaječara otišao je i korak dalje, pa je u znak zahvalnosti odlučio da cele nedelje ne naplaćuje doručak zdravstvenim radnicima i pripadnicima Vojske u svojoj pekari u krugu zaječarskog Doma zdravlja. Ovaj humani gest olakšao je ove teške dane medicinskim radnicima za koje izolacija ne postoji i koji su najizloženiji virusu Kovid 19.

Medicinski radnici koje smo zatekli u pekari kažu da im ova akcija puno znači.

 „Ovo je lep gest. Hvala vlasniku jer puno nam znači što neko poštuje ovo što radimo i naravno znači nam jer smo vezani za medicinski centar i što pekara uopšte radi u ovo vreme.“

Marina Živković, prodavačica u ovoj pekari rekla je da je ova akcija njihov doprinos borbi protiv Korone i znak podrške zdravstvenim radnicima i vojsci koji su angažovani u zaštiti svih nas.

Naša pekara „Kika“ na čelu sa Markom Duljajem, u toku cele nedelje deli doručak zdravstvenim radnicima i pripadnicima vojske koji su tu za nas kad su nam najpotrebniji. Ovo je naš način da doprinesemo borbi protiv ove bolesti“, kaže Marina.

Akcija pekare „Kika“ primer je dobre prakse i solidarnosti sa onima koji rizikuju da budu zaraženi i bukvalno se bore za zdravlje i živote cele nacije. Kada bi svi sledili primer ovog preduzeća i svako u svom domenu dao svoj doprinos, lakše bi prebrodili celu situaciju i pobedili virus.

Izvor: RTV Bor/Saša Stojčić

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti