Vanila bez titanijum dioksida

Zabrana upotrebe Ti02
Još u januaru 2022. godine Evropska komisija zabranila je upotrebu titanijum­dioksida u prehrambenim proizvodima. lako ova zabrana još uvek ne važi na teritoriji Srbije. izvoznici prehrambenih proizvoda ipak moraju da poštuju kriterijume Evropske unije.
Titanijum dioksid, koji se često koristi kao beli pigment u mnogim prehrambenim proizvodima. uključujući slatkiše, postao je predmet zabrinutosti zbog potencijalnih negativnih efekata na zdravlje.

Desing Vanila bez Ti02
Jedan od trenutnih trendova je potražnja za vanila punjenjem koje ne sadrži titanijum dioksid, a to ima značajne prednosti za zdravlje i prirodnu estetiku, kao i bezbednu mogućnost izvoza pekarskih i poslastičarskih proizvoda u zemlje EU. Ovo nije samo korak ka zdravijem načinu ishrane, već i doprinos očuvanju životne sredine. Razvojem vanila punjenja bez aditiva E171 podržavamo trend ka prirodnosti i održivosti, čime štitimo zdravlje potrošača i planetu na kojoj živimo.

Prednosti upotrebe Vanile bez Ti02
• Bogat ukus vanile
• Glatka tekstura
• Laka upotreba
• Stabilnost na temperaturama pečenja
• Stabilnost prilikom zamrzavanja i odmrzavanja
• Pogodno za industrijsku i zanatsku proizvodnju
• Pogodno za vegane (bez jaja i bez mleka)
• Čuvanje na ambijentalnoj temperaturi
• Aplikacija pre i posle pečenja
• Bez alergena

www.desing.rs
office@desing. rs
+381 11 31 31

Izvor: Desing/magazin Pekar&Poslastičar

Pogledaj i ostale članke iz kategorije novi proizvodi