Plum patisserie, Niš

Sada već čuveni kolači ovog niškog brenda, u obliku voća, mogli su se donedavno konzumirati u njihovoj prvoj poslastičarnici, u naselju Durlan. Vlasnica „Pluma“, Magdalena Kecman, priča nam da je otvaranje novog lokala bilo samo pitanje pravog trenutka, koji je odabrala po osećaju. „Dugoročni plan i jeste bio da otvorimo tri-četiri objekta, ali je pandemija usporila tu dinamiku. Budući da je prvi lokal malo dalje od centra, sve su češći bili zahtevi mušterija koje nisu iz tog kraja, da se „Plum“ približi starom jezgru grada. Lokacija u tržnom centru Merkator učinila nam se idealnom da se udovolji ovim zahtevima. Stručna analiza nam je takođe potvrdila da je u tom ambijentu neophodan kutak za predah od kupovine”, saznajemo od Magdalene. U asortimanu su zadržana tri najprodavanija kolača po recepturi Magdaleninog brata Veljka, koji je i zaslužan za posebno mesto brenda Plum među ljubiteljima kolača u Nišu i okolini. Novi lokal „ponovio se” sa tri-četiri nova kolača, a tu su i njihove standardne torte, sada i u varijanti „na parče”.

magazin Pekar&Poslastičar broj 40, avgust/septembar 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo

Panier de roquette

Sastojci (u odnosu na brašno 100%Brašno 100%So 1,8%Aditiv 0,5%Šećer 12%Maslac 12%Kvasac 4%Mleko 30%Hladna voda ili led 25% Priprema:Mešenje...

Pročitaj

Citron Barry tart

Recept za slatko testo900 g brašna450 g putera360 g šećera u rahu4 jaja Način rada:U posudi mikserom pomešati...

Pročitaj