Automatske jedinice DUETTO 2

Želimo da vam predstavimo vrlo korisnu automatsku jedinicu, koja može mnogo da pomogne u svakodnevnom radu i da obradi veliki broj proizvoda, zahvaljujući visokom kapacitetu i performansa, uz minimalni zahtev za prostorom. Ukratko, radi se o automatskoj jedinici, koja uz vrlo jednostavnu primenu izmenjivih noževa, prvo deli testo, a zatim i savija testo na određenu gramažu, sa određenim brojevima redova, koji naravno određuju kapacitet rada proizvoda. Mašina ima kompletan nadzor dnevne i ukupne proizvodnje, kao i sva podešavanja, preko svog jednostavnog tač skrin kontrolnog panela.

Za rad na ovoj automatskoj jedinici potreban je samo jedan čovek. U nastavku možete naći opise i tehničke karakteristike, kao i adresu sa video prezentacijom (koju toplo preporučujemo), automatske jedinice DUETTO 2, proizvođača SOTTORIVA, Italija.

DUETTO 2 – DUETTO 2/S
Automatska jedinica Mod. DUETTO je pogodna za srednje proizvodnje vekni testa (hleb, kifle, štapići, perece i slično) kao i za proizvodnju komada testa za ćabatu. Automatska jedinica pogodna je za pekare kojima su potrebne mašine sa mnogo operacija, koje mogu da proizvode različite vrste hleba i peciva, ali takođe moraju da vode računa o raspoloživom prostoru u pekari. Može da deli tvrdo i meko testo kao i dobro poznatu ćabatu, sa promenljivim rasponom težine od 20 do 1500 g (približno) u 1-2-4-6 redova (3 opciono) koji se mogu dobiti pomoću izmenljivih noževa.

Visok kapacitet za automatsko uvlačenje trake
Širina ulazne trake i razdelne glave 180 mm. Brzina se podešava pomoću varijatora, koji nudi veću svestranost mašine. U modelu Duetto 2 uređaj za oblikovanje dugačke vekne (opciono) može da se instalira ili ugradi između prve ili druge veknerice ili na kolica koja se postavljaju na prvu ili drugu veknericu ili iza pojaseva za odlaganje. U modelu Duetto 2/S moguće je ugraditi samo kalup za formiranje dugih vekni. Veknerica sa četiri valjka, sa antiproizvodnim otpadom, korisne širine 500mm, maks. vekna na 1000 g. Kontrole se nalaze na desnoj strani u odnosu na smer uvlačenja testa u mašinu. Kontrolna tabla sa ekranom osetljivim na dodir jednostavna je za korišćenje, za elektronski nadzor svih proizvodnih parametara, sa 50 memorija i mogućnošću preimenovanja prema proizvodu i samopodešavanje brzine noža za podelu, za postizanje veće preciznosti u podešenim težinama. Od ostalih performansi tu je: elektronsko podešavanje promenljive težine od oko 20 do 1250 g. Elektronsko podešavanje dužine proizvoda do
240 mm; podešavanje tokom faze obrade testa „+Soft /–Soft” za tačnu referencu sa specifičnom težinom rezanog komada; brojač komada sa graničnikom na kraju brojanja; vizuelizacija proizvodnje po satu; podešavanje broja redova, debljine testa i položaja veknerice; mogućnost ručnog rada bez elektronske kontrole; struktura od nerđajućeg čelika. Opciono, može se dobiti veknerica na točkićima, koja se nalazi na kraju ove linije i služi da se dobiju komadi testa čak i do 500 mm širine.

Kapaciteti proizvodnje

  • 1 red, od 350 do 2750 komada/h, raspon težine od 120 do 1500 g
  • 2 reda, od 700 do 6500 komada/h, raspon težine od 60 do 750 g
  • 4 reda, od 1400 do 11000 /
    od 1400 do 9000 komada/h, raspon težine od 30 do 375 g
  • 6 redova, od 2100 do 16500
    / od 2100 do 9000 komada/h, raspon težine od 20 do 250 g

Video-prezentacija https://youtu.be/vE1ikkE1nCw

Piše: Vladimir Milanović, magazin Pekar&Poslastičar broj 45, jun/jul 2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije oprema