Budi prvi među najboljima!

Počelo je prijavljivanje za IV „Pekarijadu” 2023.

Kompanija Lesaffre Srbija organizuje četvrtu po redu „Pekarijadu” – nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara. Prijavljivanje profesionalnih pekara i onih koji se školuju za ovu profesiju trajaće od 1. decembra 2022. do 15. januara 2023. Predselekcija i kvalifikacije za finale će trajati do juna 2023, nakon čega će u septembru i oktobru 2023. biti organizovano veliko finale „Pekarijade”, u Lesaffre pekarskom centru Beograd, a odmah potom i tradicionalna svečana ceremonija uručenja nagrada „Prvi među najboljima”. Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati će se nadmetati u ukupno šest kategorija.

Za pekare profesionalce, predviđeno je pet kategorija: domaći hleb, burek, štrudla sa makom, pica i umetničko delo. Najbolji mladi pekari takmičiće se u pripremanju pogačice sa čvarcima. Sve kandidate ocenjivaće stručni žiri koji u širem sastavu čini 35 članova –istaknuti predstavnici struke, predstavnici Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju
pice održanog u Palermu 2022 – „Campionato del mondo pizza squadre”, industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećih trgovinskih lanaca u zemlji.

S obzirom na to da interesovanje za učešće na „Pekarijadi” kontinuirano raste, mogućnost da se prijave i učestvuju u „Pekarijadi” 2023. omogućeno je svim zainteresovanim takmičarima na četiri lokacije u zemlji, koje pokrivaju region centralne, jugoistočne i jugozapadne Srbije uključujući i region Vojvodine. Kompanija Lesaffre nastavlja tradiciju započetu 2015. godine kada je organizovano takmičenje za najbolje pekare iz Srbije koji su nas predstavljali na Evropskom prvenstvu. Sledeće godine pokrenuta je „Pekarijada” 2016. sa namerom da se istaknu i nagrade talenat, veština i umeće najboljih profesionalaca u pekarstvu kao i mladih talenata koji se školuju za ovaj posao.

Naša zemlja ima vekovima dugu tradiciju pekarskog zanata i svaki deo Srbije ima svoje tradicionalne recepture. „Pekarijada” je osmišljena tako da pored takmičarskog karaktera omogući svim kandidatima priliku da unaprede svoje veštine, steknu dragocena profesionalna iskustva i povežu se sa ostalim profesionalcima, predstavnicima struke u zajedničkoj misiji da sačuvamo tradiciju pekarskog zanata i nematerijalne kulturne baštine Srbije. Više informacija o „Pekarijadi”, propozicijama i načinu prijavljivanja možete naći na www.pekarijada.rs.

Prijavljivanje
Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti u periodu od 1. decembra 2022. do 15. januara 2023, popunjavanjem forme za prijavu na web sajtu: www.pekarijada.com, SMS-om na broj: 062 20 88 18, imejlom na: pekarijada. lrs@lesaffre.com, putem Facebook stranice: „Pekarijada” ili poštom na adresu: Milutina Milankovića 11b, 11070, Novi Beograd uz naznaku „Pekarijada”.

magazin Pekar&Poslastičar broj 42, decembar/januar 2022/2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji