premijer cokolada asortiman

Čokoladna čarolija Srpskog porekla

Sa Tatjanom Vučićević, direktorkom Art Ivala, firme koja je nadaleko poznata po Premier čokoladnim proizvodima razgovarali smo o razvijanju porodičnog biznisa, značaju kvaliteta, timu koji je zaslužan za uspeh, širenju tržišta, ukusima potrošača, neverovatno bogatom asortimanu proizvoda, planovima za budućnost. Naš utisak je da se u Art Ivalu vodi računa o svakom, i najsitnijem detalju, i da je to jedan od ključnih faktora njegovog uspeha, uz postojanost, posvećenost i ljubav porodice Vučićević, koja je uspela da izgradi visokokvalitetan, prepoznatljiv brend kojim Srbija može da se ponosi.

premijer cokolada

Art Ival osnovali su Rade i Tatjana Vučićević 1992. godine. Započinjanje privatnog biznisa i zastupanje kvaliteta u vreme opšteg siromaštva nije bio jednostavan poduhvat u Srbiji devedesetih. Uspeh Vučićevića je utoliko značajniji, jer su u tom vremenu uspeli da osvoje tržište svojim jedinstvenim proizvodima i steknu veliki broj poštovalaca. „Kada postojite i opstajete kvalitetom preko 26 godina, kvalitet koji nikada niste doveli u pitanje ili, ne daj bože, pokvarili, i to na istom tržištu, logično je da imate i svoje stalne kupce i konzumente proizvoda. Ciljna grupa koju negujemo je grupacija ljudi koji poštuju svoj novac i troše na ono što će doprineti lepoti, zdravlju, što će poboljšati kvalitet življenja, u koji spadaju i dobre čokolade. Pored stalnih i redovnih kupaca koji se iznova vraćaju u našu čokolateriju na Oblićevom vencu, tu su i turisti koji su u svojim zemljama već čuli za Premier čokolateriju, ucrtali je u svoj plan obilaska Beograda”, ističe Tatjana Vučićević.

premijer cokoladni proizvodi

Art Ival je sa svojim proizvodima danas prisutan u mnogim zemljama sveta, ne samo Evrope. Osvojio je tržište Češke, Slovačke, Francuske, Austrije i Rusije, ali i Kanade, Amerike, Australije, Paname, Kine i planira dalje širenje, kako ponosno ističe Tatjana:
„Idemo dalje bez zaustavljanja”. „Robna marka Premier prvenstveno se odnosi na čokoladne dražeje, za koje smo suprug i ja posebno i emotivno vezani, jer smo njima započeli proizvodnju i nekoliko godina zaredom proizvodili samo tri vrste dražeja – sa
lešnikom, bademom i grožđem. A danas, iz našeg proizvodnog pogona u Zemunu izlazi preko 200 različitih Premier čokoladnih proizvoda. Pored dvadesetak vrsta Premier dražeja koje se nalaze u svim trgovinskim lancima, najpoznatije su ručno izrađene praline (u preko 70 ukusa i oblika), koje se mogu naći samo u našoj čokolateriji; čuvaju se u rashladnim vitrinama iz kojih se pakuju u specijalno dizajnirane ekskluzivne kutije, ali mogu se kupovati i komadno, kratkog su roka trajanja jer se prave bez veštačkih dodataka, konzervanasa, aditiva, ali sa puterom, pavlakom, svežim voćem, začinima i čistom čokoladom. Posebno ističem 33 vrste Premier čokolada, a sa tolikim brojem i raznolikošču raskošnih ukusa čokolada se ne mogu pohvaliti ni velike industrije u Srbiji. Među novijim proizvodima su svakako i naše Bark čokolade specifične po ručnoj izradi, posebno dizajniranom proizvodu od različitih vrsta i kombinacija čokolade i dodataka koštunjavog, suvog, liofilizovanog voća, ali i posebne vrste kafe”, objašnjava Tatjana.

premijer bombonjere i cokolade

Proizvodi su napravljeni od uvozne belgijske čokolade, a dodaci u vidu lešnika, badema i liofilizovanog voća ( malina, šljiva, kajsija, borovnica, jagoda, jabuka) i suvog voća( grožđe, brusnica, višnja i narandžina kora) nabavljaju se od domaćih proizvođača i uzgajivača.
Art Ival uvodi i prati trendove, trudeći se da ponuda bude nova i aktuelna. „Premier kolekcija menjala se kroz vreme, a nama je bilo važno da ljudima ponudimo sve što je bolje, kvalitetnije, da im donesemo nešto što nisu imali priliku da probaju. Menjaju se ukusi, trendovi, načini. Tako smo počeli da oplemenjujemo čokoladu liofilizovanim voćem, prvi u našoj zemlji. Plodove koji su sačuvali najbolje od onoga što im je priroda podarila, obukli smo u Premier čokoladu i dobili jedinstven ukus, savršenu harmoniju i nutritivno vredan proizvod. Za one koji vole da vide svet kroz ružičaste naočare, počeli smo da koristimo rubi čokoladu, od posebne vrste kakaovca, neobičnog ukusa i predivne boje, koju smo spojili sa pistaćima i liofilizovanom jagodom.


Takođe pratimo trendove i u smislu širenja našeg asortimana, tako da je leto koje je iza nas obeležio Premier sladoled, donoseći svu punoću ukusa Premier čokolade, samo na jedan novi način. Neki od ukusa našeg sladoleda jedinstveni su u Srbiji, kao Gratata, sladoled od nerafinisane, neobrađene čokolade, dok je zimski period rezervisan za najfiniju toplu čokoladu, koju smo uveli u naš asortiman sa prvim hladnim danima. Svako može izabrati ono što je po njegovom ukusu, pa tako možete isprobati najfiniju čistu mlečnu ili tamnu belgijsku čokoladu, a u skladu sa onim što volite, može se dodati čili, đumbir, muskat, cimet…”, navodi Tatjana neke od trendova.


Tajna izvrsnosti ovih proizvoda krije se i u ručnoj izradi i predanom radu tima majstora. Kako kaže Tatjana, „Majstori Art Ivala su svi zaposleni – od Dušana koji prebira lešnik po lešnik, zrno po zrno svake sirovine koja uđe u Art Ival, preko naših čokolatijera Damira, Dejana i Aleksandre, pomoćnih radnica Danijele i Suzane, do naših dama koje to divno upakuju i šefa proizvodnje Miljana Marića, koji sve nadzire, jer poznaje svaku kariku u procesima proizvodnje, do vrsnih tehnološkinja i divnih dama Dragane i Jelene”.
Budućnost Art Ivala je „u spoju iskustva i mladosti, u neprekidnom usavršavanju i beskompromisnom negovanju kvaliteta koji će zadovoljiti očekivanja najprobirljivijih ljubitelja čokolade”, zaključuje naša sagovornica. Zahvalni Tatjani na svedočenju i prilici da podelimo priču o uspešnom preduzetništvu koje istrajava, negujući kvalitet, ali i ljudske i porodične vrednosti, radujemo se novim pričama o uspehu ove kompanije koje ćemo sa vama podeliti.

Piše: Nevena Tomić, Pekar & Poslastičar Broj 20, februar/mart 2019 god.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo