Dan otvorenih vrata kompanije TIM ZIP

Ovo za struku važno sajamsko događanje u hangarskom prostoru Luke Beograd (Stage 1), okupilo je u četvrtak, 16.5.2024. od 09.00 do 17.00 časova čak 17 vodećih evropskih proizvođača mašina i linija za industriju pekarstva i poslastičarstva.

Proizvođači
Svoju ponudu opreme različitog stepena automatizacije za razne faze proizvodnje predstavile su kompanije AGRIFLEX, BAKON, BTF, DIOSNA, ELIN, FINES, FORTUNA, INSANE SOLUTIONS, JAC, LP GROUP, MILLENNIUM ENGINEERING, PFM, POLIN, RONDO, TRIMA, TURRI i WIESHEU. Premijera prve u svetu automatske linije za savijanje bureka/pita – HERKULES, revolucionarnog rešenja stručnjaka firme INSANE SOLUTIONS iz Čačka, razvijenog u saradnji sa stručnim timom kompanije TIM ZIP, a koje je s uspehom rešilo automatizaciju i poslednje operacije u proizvodnji bureka i pita, od posebnog je interesa za sve proizvođače ovih naširoko popularnih proizvoda. Osim fokusa na potpuno automatizovanu proizvodnju bureka, sajamska dešavanja uključila su i prezentacije rada mašina i linija za lisnata testa, kao i za specijalne vrste hleba sa visokim procentom vode, poput baguetta i ciabatta, ili duplo motana peciva, proizvodnju keksa, sečenje kolača i torti različitih dimenzija i oblika, kao i proces pakovanja proizvoda.

Korisnici
Za degustaciju slanih i slatkih ukusa i promociju trendova pobrinuli su se predstavnici šest nacionalnih Richemont klubova, kao i domaćin, tehnološka služba kompanije TIM ZIP.  Na čak osam radnih jedinica najistaknutiji članovi Richemont klubova Belgije, Hrvatske, Italije, Luxembourga, Srbije i Španije izrađivali su svoje premijum proizvode. Neke od svojih najtraženijih specijaliteta na licu mesta, „direktno iz peći” predstavili su: Pekara Centar, Pekara Denis, Pekara Vika i Skroz dobra pekara – kao predstavnici Richemont kluba Srbija, kao i Bread Club, Ekos Cakes, Noel Bread&Deli i Pekarnica Zemljič –predstavnici Richemont kluba Hrvatska. U svetu koji se ubrzano menja, potreba za brzim, pouzdanim i kvalitetnim rešenjima nikada nije bila veća. Stoga je borba na tržištu sve dinamičnija, a ideje, inovacije i pravovremena reakcija na zahteve krajnjih potrošača igraju ključnu ulogu u promociji brandova i proizvoda. Ovakve strukovne manifestacije pravo su mesto za donošenje celishodnih poslovnih odluka i ulaganja u uspešnu budućnost.

Rekli su o sajmu

Žarko Stanojlović, Trgocentar
Ovom manifestacijom ste upotpunili potrebu za ovakvim događajima, budući da beogradski pekarski sajam odavno ne postoji. Najveći značaj ovog sajma je što ste omogućili da gotovo sve izložene mašine vidimo u radu uz stručnu podršku vaših tehnologa. Prezentacija proizvoda iz raznih delova Evrope je od velikog značaja jer smo imali priliku da probamo različite i autentične proizvode. Sve pohvale za organizaciju, sadržaj, uloženu energiju i trud.

Đorđe Šipetić i Miloš Milivojević, Insane Solutions
TIM ZIP se još jednom pokazao kao ključna kompanija za predstavljanje inovacija u pekarskoj industriji. Organizacija sajma bila je na izrazito visokom nivou, na čemu im mogu pozavideti i organizatori svetskih izložbi ovog tipa. U eri interneta izgubila se povezanost kupaca s proizvodom i proizvođačima. Predstavljanje mašina i tehnologija potencijalnim kupcima omogućava otklanjanje svake sumnje u verodostojnost snimaka s interneta, jer svima nam je dobro poznato da reklame uvek nude više od realnih mogućnosti. Predstavljanje mašina u realnim uslovima postaje ključan faktor za uspostavljanje poverenja i razumevanje kvaliteta proizvoda. Hvala na pozivu i prilici da napravimo svetsku premijeru naše linije HERKULES koja je privukla pažnju posetilaca i postavila nove standarde u ovoj industriji.

Richemont klubovi

Zrinka Zajec, predsednica Richemont kluba Hrvatska
DOV u Beogradu je izuzetno važan događaj za industriju jer je stručnjacima i entuzijastima pružena prilika da se povežu, razmene ideje i predstave najnovije inovacije. Iskustvo je bilo vrlo inspirativno i korisno. Ovaj sajam je omogućio stručnjacima iz različitih delova sveta da razmene iskustva i znanja. Ovo je neprocenjivo za unapređenje veština i tehnika, kao i za učenje o novim trendovima i tehnologijama. Ovo je idealno mesto za predstavljanje najnovijih inovacija u pekarstvu, a posebno izdvajam mašinu za savijanje pita i bureka Herkules. Ove inovacije mogu uključivati nove sastojke, opremu, tehnologije i metode pečenja, što pomaže u unapređenju kvaliteta proizvoda i efikasnosti proizvodnih procesa. Ovakvi sajmovi pomažu u definisanju budućih trendova u pekarstvu, uspostavljanju kontakata, kao i unapređenju struke jer je to prilika za razmenu znanja.

Naser Idrizović, predsednik Richemont kluba Srbija
Dan otvorenih vrata u Beogradu predstavljao je izvanrednu priliku za sve koji nisu u mogućnosti da posete međunarodne sajmove. Ovo je značajan događaj za našu struku jer je pružio mogućnost da budemo u toku sa najnovijim trendovima, tehnologijama i inovacijama, kako u pekarskoj tako i u poslastičarskoj industriji. Odlična organizacija sa pažljivo planiranim programom i rasporedom aktivnosti omogućila nam je da razmenimo iskustva, uspostavimo nove kontakte i dogovorimo različitu saradnju. Odličan događaj, na visokom nivou, ali ništa manje nismo očekivali od TIM ZIP-a.

Carlos Mariel Albert, predsednik Richemont kluba Španije
Sve pohvale za organizaciju. Naš utisak je vrlo pozitivan jer smo prisustvovali velikom broju prezentacija. Moram pohvaliti i to što su cene bile istaknute pored mašina i to mi se, kao kupcu, vrlo dopalo i učinilo kao nešto što bi trebalo da postane praksa na ovakvim događajima. Pekarski trendovi su dobro predstavljeni, mašine su bile vrhunske, a važno je da su pored njih stajali i menadžeri kompanija koje ih predstavljaju.

Piše: Jasna Žarković, magazin Pekar&Poslastičar broj 51, jun/jul 2024.
Foto TIM ZIP

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji