Dolcefreddo „Dani kolača” promovišu nove note slatkih ukusa

Kompanija Dolcefreddo je od 03. do 07. oktobra ove godine, u svom demo centru, organizovala tradicionalne „Dane kolača”, jedan od omiljenih događaja za predstavnike poslastičarske struke. Radionice i prezentacije pratili su poslastičari, ugostitelji, ali i pekari i svi oni kojima su poslastice u fokusu delatnosti.
„Dani kolača” osmišljeni su sa ciljem da promovišu nove komponente za torte i kolače – kroz prezentaciju izrade, nove recepture, predloge za primenu, priču o trendovima, ali i druženje.

Ove godine poslastičarski favoriti demonstratora kompanije Dolcefreddo bili su:
SIGNORINA CILIEGIA sa brauni bazom, ganažem od „frutti d’or amarena” i prelivom od kakaoa sa seckanim lešnicima.
PARTNER sa brauni bazom, namelaka nadevom, ganažem od karamela i prelivom od karamela i seckanih lešnika.
FANTASIA TROPICALE od finasijer kore, sa žutim filom i kranč punjenjem, i uz dominantnu tropikal notu.
LADY FOREST je satkana od ukusa kakaoa i voća.
BAJADERA se šepuri sa dva sloja namelake i „praline noisette” prelivom. Slogan „Live, love & like pastry, with Dolcefreddo” („Živi, voli i uživaj u poslasticama, sa Dolcefreddo-m”) odgovara kvalitetu koji ova kompanija nudi poslastičarskom tržištu.

magazin Pekar&Poslastičar broj 41, oktobar/novembar 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji

Edukacija edukatora

Nastavnici RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka u Chocolate Academy Belgrade Nastavnici i mentori poslastičarstva i kuvarstva, kao i...

Pročitaj