dan otvorenih vrata tim zip zagreb

Korak u prošlost za kvalitetniju budućnost

Dan otvorenih vrata kompanije TIM ZIP u Zagrebu

tim zip eksponati stare masine

U poslovnom prostoru firme TIM ZIP iz Zagreba 21. marta ove godine održan je retro Dan otvorenih vrata. Moto ovogodišnjeg druženja bio je „Napred… u prošlost“. Zaposleni muškarci iz ove kompanije dočekali su goste u jedinstvenom dres kodu u vidu bele košulje, leptir mašne i tregera. Svi zajedno podsetili su tog dana učesnike događaja na stare, zaboravljene proizvode jedinstvenog
ukusa i neprevaziđenog kvaliteta. Pozivu na ovo tradicionalno druženje odazvalo se dvestotinak poslovnih ljudi iz pekarske i poslastičarske industrije iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

.

tim zip degustacija peciva i kolaca

U celodnevnom druženju prisutni su mogli da degustiraju pekarske i poslastičarske proizvode kakve su pravile naše bake sa puno ljubavi. U ponudi su se našli hlebovi i poslastice kao što su: međimurska gibanica, kajzerice, baget, rustikalna peciva, višezrnasta rustika, ječmena ćabata, mešani zobeni hleb i peciva, medenjaci, štrudle sa orahom i makom, nonin hleb, dedin hleb sa heljdom, slane štanglice, ražani, tirolski hleb i hleb i peciva od integralnog kukuruza.
Posebnu pažnju privukla je izložba starih mašina, opreme i sitnog pribora za pekarstvo i poslastičarstvo, a nekoliko izloženih automobila oldtajmera učinilo je da događaj bude još zanimljiviji. U radnom ambijentu kao iz prošlog veka, predstavljena je mašina za ručno pravljenje kajzerica, zatim presa, laminator, rotacijska mašina za izradu keksa, uređaj za kvasac, mlin za šećer i orašaste proizvode, kao i drugi, već uveliko zaboravljeni pribor.

U više nego prijatnoj atmosferi tog dana u Zagrebu, zajedničko putovanje u prošlost sadržalo je i ove godine demonstraciju radne linije za burek kao i linije za peciva. Ovaj TIM ZIP-ov korak u prošlost na prvi dan proleća, ostaće svim učesnicima događaja u
sećanju kao direktan poziv na iskorak u kvalitetniju budućnost u pekarskoj i poslastičarskoj delatnosti.

Piše: Biljana Vlatković, Pekar & Poslastičar Broj 21, april/maj 2019 god.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji