Promocija francuskog brenda Boiron

Neiscrpan izvor inspiracije

Promocija francuskog brenda Boiron

U prijatnom prostoru Inspiration Hub-a u Šimanovcima, komapanija Silbo je 24. aprila organizovala jedinstvenu promociju voćnih pirea francuske kompaniije Les Vergers Boiron. Boiron voćni pirei su poznati i prisutni na tržištu skoro 90 zemalja sveta. Njihova primena je velika, od poslastičarstva, preko pripreme ručno pravljenog sladoleda, pripreme i ukrašavanja slanih jela, sve do korišćenja u kafe barovima za pravljenje koktela.
Prisutnim vlasnicima poznatih domaćih restorana i poslastičarnica obratila se Elen Respondek (Hélène Respondek), menadžerka prodaje za tržište Istočne Evrope, Švajcarske, Izraela, Francuske Zapadne Indije i Skandinavije. Prenela je veliko uzbuđenje članova porodice kompanije, posebno dede Boiron-a koji često boravi u Srbiji jer maline, a i neko drugo voće nabavljaju upravo od nas.

Sto posto prirodno
Elen Respondek je istakla da su svi proizvodi zamrznuti, ali 100 posto prirodni. Ukoliko imaju šećer, to nije više od 10 posto. Kada se kutija u kojoj je voćni pire otvori, zaštitna folija omogućava da se sadržaj sačuva u frižideru do 15 dana. Izuzetak su 4 ukusa: banana, rabarbara, kivi i zelena jabuka koji moraju da se iskoriste u roku od četiri dana. Trenutno je na tržištu prisutno 55 ukusa, ali su tog dana na promociji bili predstavljeni oni koji dolaze na srpsko tržište. Ove godine su lansirana nova pakovanja, pa je gospođa Respondek izrazila zadovoljstvo što će kupci u Srbiji imati odmah priliku da se upoznaju sa njima. Bilo je interesantno čuti da su u svetu najprodavaniji ukusi: malina, mango i jagoda.

francuska slatka hrana poslastice

Slatko – slane kombinacije
Petar Žuljević, poslastičar iz Mama Shelters hotela je u prijatnoj atmosferi Inspiration Hub-a bio zadužen za spremanje zanimljivih kulinarskih poslastica. Prisutni su uživali u pripremi sorbea od bosiljka, sorbea od manga i ananasa i sladoleda od jagode.
„Oduševljen sam pireima”, istakao je Petar Žujević i dodao, „prvenstveno zato što su 100 posto voćni i što postoji jako velika paleta ukusa, čak nekih ukusa sa kojima se ja susrećem prvi put, kao što je kesten vanila. Ono što je za mene kao poslastičara veoma dobra stvar je što ne sadrže dodatak šećera pa mogu iskoristiti pire za neku lajt varijantu, za kolač bez šećera. Ono što je posebno
u radu sa njima je njihova lagana primena, bilo da se koriste za pravljenje sorbea ili sladoleda, ili pak da ih koristite za izradu torti ili kolača.”

Piše: Biljana Vlatković, Pekar & Poslastičar Broj 22, jun/jul 2019 god.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji