Richemont klub Srbija domaćin sastanka predsednika Međunarodnog Richemont kluba

Richemont klub je međunarodno udruženje najboljih stručnjaka iz oblasti pekarstva i poslastičarstva iz 13 evropskih zemalja, Meksika i Perua. Pored skupštine Međunarodnog Richemont kluba, koja svake jeseni okuplja sve svoje članove, predsednici nacionalnih Richemont klubova sastaju se u prvoj polovini godine kako bi diskutovali o rezultatima dosadašnjih projekata i definisali buduće ciljeve i zadatke.

Prvi put od osnivanja Richemont kluba Srbija, članovima ovog udruženja pripala je izuzetna čast, da budu domaćini sastanka predsednika Međunarodnog Richemont kluba, koji je održan u Beogradu od 21. do 23. aprila. Ovi sunčani aprilski dani, obasjali su našu prestonicu i očarali su svojom toplinom predstavnike Belgije, Hrvatske, Italije, Luksemburga, Portugala, Španije i Švajcarske ali i same domaćine. Pored odličnih vremenskih prilika, uživanju je doprinela gastronomska ponuda kao i kulturni sadržaji u kojima naša zemlja prednjači. Ipak, najveći utisak su ostavili sami domaćini koji su sa nestrpljenjem iščekivali da ugoste „najbolje“.

Prvog dana druženja, najveća pekara u Srbiji po broju maloprodajnih objekata – Skroz dobra pekara – otvorila je vrata svojih pogona i u duhu Richemont-a, prisutnima nesebično predstavila svoje proizvodne procese i poslovnu filozofiju. Predsednik Richemont kluba Srbija i direktor proizvodnje Miloš Mladenović i direktor Žarko Stanojlović su sa posetiocima obišli centralizovanu proizvodnju hleba, lisnatog testa, peciva, bureka i kolača. Prisutni su sa divljenjem posmatrali zaokružene procese proizvodnje, smrzavanja, pakovanja, skladištenja. Tim vrsnih poslastičara je za ovu posebnu priliku napravio prelepu tortu simbolično ukrašenu zastavama prisutnih zemalja.

Idućeg dana, gosti su krenuli put Mladenovca u posetu najvećem zaljubljeniku u Richemont, čarobnjaku za kiselo testo i maestru pekarstva, potpredsedniku Richemont kluba Srbija, Naseru Idrizoviću. Da je porodica stub uspeha, uverili su nas Naserov sin Denis i ćerka Sara koji zajedno sa svojim ocem razvijaju porodični biznis u modernom pravcu ali uz veliko poštovanje tradicionalnih vrednosti. O tome govori i restoran Del Nonno, koji slavi ličnost voljenog oca i dede, u kom su članovi uživali u druženju slušajući priče iz prošlosti ali i degustirajući preukusne slatke i slane zalogaje. Pored restorana, predstavljen je i novi koncept maloprodajnog objekta pekare Denis u okviru tržnog centra, posebno zanimljiv majkama koje provode dosta vremena u kupovini.

Nakon posete Mladenovcu, u konferencijskoj sali hotela Courtyard by Marriott, održan je konstruktivan sastanak predsednika na kom je između ostalog najavljen i program iduće skupštine Međunarodnog Richemont kluba, koja će se održati u Luksemburgu od 1. do 5. septembra 2023. uz obavezno prisustvo članova Richemont kluba Srbija.

PRIDRUŽI SE KLUBU. UČI OD NAJBOLJIH. Razlozi za članstvo

Iskustvo
Richemont klub je međunarodno udruženje s najvećim iskustvom u pekarskoj i poslastičarskoj delatnosti.
Stručni događaji
Brojne nove mogućnosti i ideje otvaraju se aktivnim učestvovanjem na stručnim događajima.
Usavršavanje
Podsticanje kontinuiranog obrazovanja i usavršavanja mladih naraštaja, jedan je od temeljnih zadataka kluba.
Pravo učešća
Članovi kluba imaju pravo da prisustvuju svim stručnim događajima u organizaciji međunarodnog i nacionalnih klubova.
Razmena
Razmena znanja i iskustva sa nacionalnim i internacionalnim članovima kluba uveliko doprinosi nadogradnji sopstvenih saznanja i veština potrebnih za konkurentnost na tržištu.
Podrška
Članovi kluba međusobno podržavaju i pomažu sve pozitivne ideje i aktivnosti u cilju boljeg pozicioniranja i unapređenja struke.

magazin Pekar&Poslastičar broj 45, jun/jul 2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji