Slatko srce iz Aranđelovca – magija koja traje dva veka

Slatko srce je počelo sa radom davne 2004. kao porodična manufaktura koju je osnovala Danka Tasić sa svojim sinovima Slobodanom i Nikolom. U početku se bavila proizvodnjom sitnih kolača. Već na prve zalogaje kupci nisu ostajali ravnodušni i počeli su to slatko iskustvo da dele sa drugima. Kako je potražnja za kolačima rasla, dolaze na ideju da 2004. otvore maloprodajni objekat u Aranđelovcu, a prvi u Srbiji tog tipa gde će se prodavati domaći sitni kolači na meru. Uz maloprodaju počinju da razvijaju i veleprodajnu mrežu sa pakovanjima sitnih kolača od 1 kg i 0,5 kg.
Kako kažu, odmah su imali pozitivnu reakciju kupaca i čarolija Slatkog srca počela je da se širi na maloprodaje u okolnim gradovima. Kako je potražnja na tržištu bila velika, 2008. godine su otvorili proizvodni objekat od 800 m2, a 2010. godine dobili i HCCP sertifikat. Kao i svaki početak, i njihov je doneo suočavanje sa izazovima. Sitni kolači su za vlasnike trgovina, u to vreme, bili potpuna nepoznanica i bilo je zahtevno ubediti ih da uvrste taj tip robe u asortiman. Vremenom, potražnja je rasla jer su kupci prepoznali kvalitet pravih domaćih kolača.

„Sada, posle 20 godina poslovanja, proizvodimo po najvišim tehnološkim standardima u novom proizvodnom pogonu od 2500 m2 i samim tim asortiman je znatno bogatiji. U samoj firmi sve obavljamo interno od nabavke sirovina, preko proizvodnje, skladištenja, logistike, komercijale, knjigovodstva, uz stručan i visoko kvalifikovani kadar od 240 zaposlenih, na šta smo posebno ponosni. Pored sitnih kolača, proizvodimo i sveže i zamrznute torte, komadne tradicionalne kolače kao i liniju luks kolača, dekorisane torte za sve vrste proslava”, kaže Nikola Tasić, direktor porodične kompanije Slatko srce. Njihov moto je čuvanje tradicije i praćenje inovacija pa pažljivo biraju domaće sirovine kao i sirovine renomiranih svetskih proizvođača. Sarađuju sa velikim trgovačkim lancima, a proizvode i PL proizvode (DIS, Swisslion, Univerexport, Hleb i kifle) kao i TT kanal veleprodaje. Sa ponosom ističu izvoz svojih proizvoda na tržište Kanade.

Najnoviji objekat otvorili su u septembruu Beogradu na vodi, nadomak Savskog parka u Bulevaru Vuldroa Vilsona 10. Ovaj objekat se razlikuje od drugih kako ponudom tako i samim enterijerom. Kafe poslastičarnica je uređena sa ukusom, a u ovom slatkom kutku posetioci mogu probati dobru italijansku kafu, prirodne ceđene sokove, vrhunski italijanski proseko, kao i široku paletu kolača i torti Slatkog srca. Ostvarili su dobru saradnju sa srednjom ugostiteljskom školom iz Aranđelovca, pa njihovi učenici poslastičarskog smera redovno obavljaju stručnu praksu u pogonima Slatkog srca. Najbolji među njima svake godine dobijaju priliku da u ovoj firmi zasnuju radni odnos.

Piše; Jasna dimitrijević, magazin Pekar&Poslastičar broj 47, oktobar/novembar 2023.
Foto: Slatko srce

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo

RED LADY

Krem: 360 g šećera 120 ml vode 3 cela jajeta 25 g želatina 100 ml vode 450 g...

Pročitaj