Svetski predavači i obuke u Chocolate Academy Belgrade

Svetski predavači, najznačajnija imena sveta poslastičarstva na dohvat ruke u Beogradu. CA Belgrade je regionalni centar za edukaciju grupacije Barry Callebaut i svakog meseca održaće edukacije iz različitih oblasti. Više ne morate da putujete da biste učili od najboljih chefova na svetu. Zahvaljujući čokoladnoj akademiji u Beogradu (CA Belgrade) pruža Vam se prilika da se edukujete u regionalnom centru gde će se svaki mesec smenjivati čuveni predavači, majstori svog zanata.

Naš domaćin Rémy Delette (Head Chef CA Belgrade) i specijalni gost Romain Renard (Head Chef CA Dubai), predstavili su u martu prvi u nizu kurs Chocolate Discovery, intenzivnu obuku namenjenu profesionalcima i polu-profesionalcima željnim usavršavanja, inovacija i ideja, koji žele da podignu svoje umeće i znanje o čokoladi, i radu s istom, na viši nivo!

Chocolate Discovery kurs predstavlja putovanje od osnova do najdubljih tajni belgijskog, švajcarskog, francuskog i engleskog nasleđa čokolade, do najnovijih tehnika, aplikacija, kao i recepata i noviteta iz sveta čokolade. Nudi sva osnovna znanja o čokoladi od prekristalizacije i temperiranja, preko moldinga, sprejinga, paninga do balansiranja, kao i najsitnijih detalja, novosti i trendova iz oblasti alata, tehnika i beskonačnih mogućnosti u radu s čokoladom.Ovaj kurs imaćete prilike da pohađate nekoliko puta godišnje u CA Belgrade.

Chef Rémy Delette je zanat i tajne poslastičarstva učio u Liceju Aleksandra Duma u Strazburu, nakon čega je radio u hotelu Le Royal u Luksemburgu gde je završio školovanje za poslastičara. Nekoliko godina kasnije, nastavljajući svoje usavršavanje, počeo da radi na ostrvu Reunion i na Bora Bori, a zatim i u Džedi (Saudijska Arabija) nekoliko godina, kao šef poslastičara u hotelu Asila.

Gostujuči Chef Romain Renard je karijeru započeo u Parizu, a od tada je radio u SAD, Aziji i na Bliskom istoku. Izuzetno fokusiran i posvećen obrazovanju, trenirao je mnoge poslastičare na raznim međunarodnim takmičenjima kao što su Asian Pastry Cup i La Coupe Du Monde De Pâtisserie. Od juna 2019. godine radi kao međunarodni tehnički savetnik Barry-Callebaut-a za region Bliskog istoka, i kao Head Chef Chocolate Academy Dubai. April je rezervisan za poseban kurs Svet deserata za restorane i hotele, najfinijih kolača i pralina, nagrađivanog Cacao Barry ambasadora Spyrosa Pediaditakisa (Najbolji poslastičar na FNL nagradama, nagrada za poslastičara godine 2020, od strane Gault & Millau Hellas).

Kurs je namenjen profesionalcima koji žele da unaprede svoje znanje i tehnike i uče od najboljih. Šef Spyros voli napredak i uvek želi da eksperimentiše sa novim ukusima i kombinacijama tekstura i stvara deserte koji ne postoje, deserte koji inspirišu i iznenađuju. Novi sastojci, inovativne tehnike, autentične ideje, kreativni novi recepti, ukusi i teksture samo su deo onoga što Spyros Pediaditakis deli sa profesionalcima koji pohađaju njegove obuke.

Krajem juna čuveni Christophe Morel iz Montreala održaće trodnevni master class Chocolate Bonbon Snack na kojoj će kreirati čokoladne bombone sa različitim ukusima i teksturama koje su očaravajuće, kako za nepca, tako i za oči..
Ovaj nagrađivani i renomirani šef, čuven po izradi skulptura od čokolade, predstaviće i sve što ste ikada želeli da znate poslastičarskim delicijama (praline, nugat, karamele, marshmallows i voćni žele).

Ovaj kurs takođe uključuje osnove modeliranja čokolade.

magazin Pekar&Poslastičar broj 38, april/maj 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji